event_note Tribine
14.09.2018 - 14.09.2018 access_time 19:00

Tribina „Muške priče: Da li uniforma čini muškarca?“ 14. septembra u Klubu „Tribina mladih”

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
14.09.2018 - 14.09.2018 access_time 19:00

Tribina „Muške priče: Da li uniforma čini muškarca?“ 14. septembra u Klubu „Tribina mladih”

location_on Tribina mladih

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina „Muške priče: Da li uniforma čini muškarca?“, biće održana u petak,  14. septembra u 19 časova u Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Autor i moderator je Danilo Koprivica, a gosti na tribini biće Vladimir Srdić – bivši oficir VJ, inž. telekomunikacija i Zoran Todorovski – specijalista medicinske psihologije.

 

Muške priče : Da li uniforma čini muškarca?

 Dvadeset šesta po redu  Zelena debata, zamišljena je kao drugačiji pogled na iskustva i perspektivu obaveznog služenja vojnog roka.

„Svet u kome živimo nije se promenio. On je muški u svim aspektima značenja maskularnog principa“, tvrdi Zorica Tomić, kulturološkinja i autorka knjige „Muški svet“. Za one koji ne dele njeno mišljenje ovo je, sve više svet muških priča, muškog brbljanj, a sve manje muških odluka.

Na temu da li uniforma čini muškarca, priče pričaju:

Vladimir Srdić, bivši oficir Vojske Jugoslavije, inženjer telekomunikacija. Rođen je u Kikindi 1968. godine, a 1987. godine u Zagrebu je završio Vojnu gimnaziju. Vojnu akademiju pohađao je u Zagrebu i Beogradu, a diplomirao je 1991. na VA KoV na smeru telekomunikacije i veze. Nakon demobilizacije na vlastiti zahtev, radio u privredi, da bi potom bio načelnik Severnobanatskog okruga i direktor Pokrajinske službe NSZ. Danas je pasionirani stolarski šegrt, zavisni suprug i otac   i  nezavisni konsultant i ljubitelj roka i usne harmonike.

Zoran Todorovski, specijalista medicinske psihologije, stalno zaposlen na Odseku za psihologiju i neuropsihologiju u okviru Instituta za neurologiju Kliničkog centra u Novom Sadu. Kako sam kaže, bio je i ostao dobar vojnik.

Upoznajemo se,  debatujemo, umrežavamo ideje i snagu i premrežavamo Novi Sad, na novoj sesiji Zelene debate.

Autor i moderator: Danilo Koprivica , vojni rok odslužen na ostrvu Vis, pamti kao veoma lepe dane.

Kontakt:  [email protected]www.facebook.com/ZelenaDebata 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja