event_note Трибине
14.09.2018 - 14.09.2018 access_time 19:00

Трибина „Мушке приче: Да ли униформа чини мушкарца?“ 14. септембра у Клубу „Трибина младих”

location_on Трибина младих
event_note Трибине
14.09.2018 - 14.09.2018 access_time 19:00

Трибина „Мушке приче: Да ли униформа чини мушкарца?“ 14. септембра у Клубу „Трибина младих”

location_on Трибина младих

У оквиру циклуса Зеленa дебатa, трибина „Мушке приче: Да ли униформа чини мушкарца?“, биће одржана у петак,  14. септембра у 19 часова у Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. Аутор и модератор је Данило Копривица, а гости на трибини биће Владимир Срдић – бивши официр ВЈ, инж. телекомуникација и Зоран Тодоровски – специјалиста медицинске психологије.

 

Мушке приче : Да ли униформа чини мушкарца?

 Двадесет шеста по реду  Зелена дебата, замишљена је као другачији поглед на искуства и перспективу обавезног служења војног рока.

„Свет у коме живимо није се променио. Он је мушки у свим аспектима значења маскуларног принципа“, тврди Зорица Томић, културолошкиња и ауторка књиге „Мушки свет“. За оне који не деле њено мишљење ово је, све више свет мушких прича, мушког брбљањ, а све мање мушких одлука.

На тему да ли униформа чини мушкарца, приче причају:

Владимир Срдић, бивши официр Војске Југославије, инжењер телекомуникација. Рођен је у Кикинди 1968. године, а 1987. године у Загребу је завршио Војну гимназију. Војну академију похађао је у Загребу и Београду, а дипломирао је 1991. на ВА КоВ на смеру телекомуникације и везе. Након демобилизације на властити захтев, радио у привреди, да би потом био начелник Севернобанатског округа и директор Покрајинске службе НСЗ. Данас је пасионирани столарски шегрт, зависни супруг и отац   и  независни консултант и љубитељ рока и усне хармонике.

Зоран Тодоровски, специјалиста медицинске психологије, стално запослен на Одсеку за психологију и неуропсихологију у оквиру Института за неурологију Клиничког центра у Новом Саду. Како сам каже, био је и остао добар војник.

Упознајемо се,  дебатујемо, умрежавамо идеје и снагу и премрежавамо Нови Сад, на новој сесији Зелене дебате.

Аутор и модератор: Данило Копривица , војни рок одслужен на острву Вис, памти као веома лепе дане.

Контакт:  [email protected]www.facebook.com/ZelenaDebata 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања