event_note Трибине
22.09.2018 - 22.09.2018 access_time 18:00

Трибина „Бициклисти питају град“ 22. септембра у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
22.09.2018 - 22.09.2018 access_time 18:00

Трибина „Бициклисти питају град“ 22. септембра у Клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Трибина „Бициклисти питају град“ у организацији Центра за унапређење безбедности у саобраћају, уз финансијску подршку Градске управе за саобраћај и путеве и у сарадњи са Новосадском бициклистичком иницијативом, биће одржана у суботу, 22. септембра у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада са почетком у 18 часова. На трибини ће учествовати: Марко Трифковић, Новосадска бициклистичка иницијатива, Дејан Стојковић, Управа за грађевинско земљиште и инвестиције и Раде Вукелић, Одељење саобраћајне полиције ПУ Нови Сад.

У оквиру Европске недеље мобилности, у суботу 22.9. обележава се Дан без аутомобила.

Трибина је осмишљена тако да се присутнима обрате представници Новосадске бициклистичке иницијативе, саобраћајне полиције и Управе за инвестиције и грађевинско земљиште, који би свако из свог домена говорили о проблемима са којима се сусрећу бициклисти, о прописима који се односе на учешће бициклиста у саобраћају, као и о инфраструктурном уређењу површина намењених за саобраћај бицикала на подручју града. Након тога би одговарали на питања публике, а циљ скупа јесте да се чују предлози како бициклистички саобраћај у граду учинити што безбеднијим и ефикаснијим.

Закључци трибине биће достављени надлежним градским управама, уз молбу да их размотре и покушају да их уврсте у своје планове, како би се бициклистички саобраћај у граду даље развијао и како би била повећана безбедност возача двоточкаша.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања