Szilárd Mezei – Sten Sandell – Joel Grip Trio (Србија/Шведска)

Циклус: "Павиљон музике"
Тип најаве: Циклус
Датум: 13/05/2014 До: 13/05/2014
Време: 20 сати
Локација: Трибина младих
mezei_sandell_grip02 copy_resize

 

КОНЦЕРТ

Наступају:

Szilárd Mezei, виола

Sten Sandell, клавир

Joel Grip, контрабас

 

Sten Sandell/Joel Grip/ Mezei Szilárd trio

Стен Сандел (Sten Sandell), Џоел Грип (Joel Grip)и Мезеи Силард (Mezei Szilard) су свакако међу најузбудљивијим и најплоднијим уметницима светске савремене импровизоване и авангардне сцене данашњице. Њихов допринос уметности јасно се огледа у великом броју пројеката, честој сарадњи са другим еминентним музичарима и издатим материјалом којим обилују биографије сва три извођача.Трио, састављен за турнеју у региону, понудиће своје виђење модерног музичког израза који се најједноставније може дефинисати као слободна импровизација, или авангардни џез.

 

StenSandell

Стен Сандел (1958), пијаниста и композитор, члан је Удружења композитора Шведске.   Докторирао је на Гетеборг Универзитету са темом On the Inside of Silence, 2013. године. Члан је неколико састава, триа „Gush“, „Sten Sandell Trio”, „Music Inside the Language – the Trio!” и других, издаје албуме у континуитету већ тридесет година. Сарађивао са еминентним музичарима као што су Evan Parker, Sofia Jernberg, Nina de Heney, Lene Grenager, Paal Nilssen-Love, Carl-Axel Dominique, Fredrik Ljungkvist, John Berthling, Mats Gustafsson, Mattias Ståhl i drugi.

www.stensandell.com

 

Joel-Grip

Џоел Грип (1982) је истакнути контрабасиста из Шведске. Оснивач је међународне издавачке куће „Umlaut Records”, и од 2003. године један од главних организатора фестивала „Hagenfesten“. Учествује, како у мањим, камерним саставима, тако и у великим оркестарским пројектима широм Европе, Америке и Азије, неретко и у колаборацији са савременим или буто плесачима.

www.joelgrip.com

 

 

silard mezei

Мезеи Силард (1974), композитор и виолиста из Сенте. У оквиру различитих формација, од дуа до нонета, концертирао широм Европе и у Јапану. Вођа је и великог интернационалног оркестра у оквиру кога се изводе његова дела. Од 2001. године сарађује са кореографом Јожефом Нађем. Више пута је награђиван, између осталог и са две „Стеријинине“, „Јоаким Вујић“ и другим наградама. У оквиру музичких пројеката, остварио је сарадњу са музичарима: Matthias Schubert, György Szabadosem, Mihály Dresch, Tim Hodgkinson, Albert Márkos, Joelle Leandre, Hamid Drake, Herb Robertson, Charles Gayle i drugim. Član je Udruženja kompozitora Srbije i mađarskog ‘Gyorfree’ Jazz, Improvisative, Contemporary and Folk Music Workshop Comitee.

www.szilardmezei.net

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language