event_note Izložba
13.10.2014 - 24.10.2014 access_time 19:30 časova

Otvaranje izložbe slika Nore Mesaroš

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
13.10.2014 - 24.10.2014 access_time 19:30 časova

Otvaranje izložbe slika Nore Mesaroš

location_on Mali likovni salon

 

Prostor i atmosfera, čovek, proces. Ovde tematski i kompoziciono svedeni kolaži pružaju potez u stanja, stvarajući kao nedovršene a zapravo zaustavljene naracije.  Likovi i predmeti, ubačeni iz svakodnevnog, na mahom monohromu pozadinu, dobijaju notu osamljenosti i postaju izolovani od okruženja. Dominacija površine, moć prostornog vodi ka predstavi traganja za svojom misli i vizijom, slici postojanja i želje za neiskvarenim svetom.

Prikazano upućuje fokus posmatrača na trenutak i stanje kao deo jednog toka. Pojedinačna objektivnost detalja, u zadatom kontekstu izmiče, i uspostavlja unutrašnjost stvarnog te jedan subjektivni pogled.

Svakodnevne situacije i predmeti, treptaj običnog, značaj biljke, drugarica, čistoća stolnjaka, sto i porodica. Upitanost nad komunikacijom, identitetom, igrom, odnosima, sećanjem, egzistiranjem nastala iz promatranja i potrebe, te iz fenomena krhkosti života i njegove ambivalentnosti, iz ljudskog stanja.

Gestovi iščekivanja. Naizgled nemost. Anestezirano. Možda je govor iskliznuće, nekada nemogućnost razumevanja, dok tišina otvara i suočava, otkriva nam za početak sebe same direktno i neposredno.

 Nora Mesaroš i Tatjana Karg

NORA MESAROŠ-BIOGRAFIJA
Rođena je 1990. u Zrenjaninu. Upisala je slikarstvo 2009. godine na likovnom departmanu Akademije umetnosti u Novom Sadu, klasa prof. Dušana Todorovića. Izlagala je na više kolektivnih izložbi i učestvovala na likovnim kolonijama. Osvojila je i nekoliko nagrada u oblasti crteža i slikarstva.

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja