event_note Изложба
13.10.2014 - 24.10.2014 access_time 19:30 часова

Oтварање изложбе слика Норе Месарош

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
13.10.2014 - 24.10.2014 access_time 19:30 часова

Oтварање изложбе слика Норе Месарош

location_on Мали ликовни салон

 

Простор и атмосфера, човек, процес. Овде тематски и композиционо сведени колажи пружају потез у стања, стварајући као недовршене а заправо заустављене нарације.  Ликови и предмети, убачени из свакодневног, на махом монохрому позадину, добијају ноту осамљености и постају изоловани од окружења. Доминација површине, моћ просторног води ка представи трагања за својом мисли и визијом, слици постојања и жеље за неисквареним светом.

Приказано упућује фокус посматрача на тренутак и стање као део једног тока. Појединачна објективност детаља, у задатом контексту измиче, и успоставља унутрашњост стварног те један субјективни поглед.

Свакодневне ситуације и предмети, трептај обичног, значај биљке, другарица, чистоћа столњака, сто и породица. Упитаност над комуникацијом, идентитетом, игром, односима, сећањем, егзистирањем настала из проматрања и потребе, те из феномена крхкости живота и његове амбивалентности, из људског стања.

Гестови ишчекивања. Наизглед немост. Анестезирано. Можда је говор исклизнуће, некада немогућност разумевања, док тишина отвара и суочава, открива нам за почетак себе саме директно и непосредно.

 Нора Месарош и Татјана Карг

НОРА МЕСАРОШ-БИОГРАФИЈА
Рођена је 1990. у Зрењанину. Уписала је сликарство 2009. године на ликовном департману Академије уметности у Новом Саду, класа проф. Душана Тодоровића. Излагала је на више колективних изложби и учествовала на ликовним колонијама. Освојила је и неколико награда у области цртежа и сликарства.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања