event_note Трибине
23.10.2013 access_time 20 сати

Студентска трибина „Отићи или остати у Србији?“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
23.10.2013 access_time 20 сати

Студентска трибина „Отићи или остати у Србији?“

location_on Трибина младих

 Tribina MladihТРИБИНА МЛАДИХ – СТУДЕНТСКЕ ТРИБИНЕ
 
Културни центар Новог Сада је настао из Омладинске катедре која је основана 21. октобра 1954. године и која је убрзо због претежно студентске публике названа Трибина младих.  Следеће (2014.) године, Културни центар Новог Сада слави 60 година свог постојања и како студенти од самог почетка представљају један од темеља ове установе, ми желимо да отворимо простор за њих да буду не само публика него и активни учесници у стварању свог програма.
Због тога, покренута је трибина под називом „Трибина младих“ која пружа студентима могућност да предлажу теме и говорнике за које су највише заинтересовани и потом да се организује дебата у којој би своје мишљење изразили и студенти свих факултета. Ово се остварује кроз сарадњу са троје студената-волонтера и свим студентским организацијама Новог Сада који такође учествују у организовању и који ће за сваку трибину предлагати по једног говорника чиме ћемо добити учешће свих факултета.
23. октобра је прва трибина са насловом „Отићи или остати у Србији“ и позвани учесници су Јована Ружичић, која се вратила из Америка и која је позвана пре свега као оснивач групе „Repats“ односно „Повратници“, и Борис Малагурски, веома успешан млади режисер који се из Канаде вратио у Србију како би овде, као и г-ђа Ружичић, покушао да промени ствари и да се избори за бољи живот свих.  

Са великим задовљством представљамо нашег следећег говорника, наше прве Трибине младих.
Познат не само у Србији и Балкaну, већ и у свим светским медијима и оквирима, Boris Malagurski. . Борис је филмски режисер, сценариста, продуцент и монтажер. 2005. године одлази у далеку Канаду где снима филм, управо сличан теми прве Трибине младих „Отићи или остати у Србији“, са називом филма -The Canada Project-.
Бориса сви највероватније препознају, као аутора филма „The Weight Of Chains“ (Тежина ланаца) из 2010. године. Српске новине „Политика“ су га прозвале „српским Мајклом Муром“, што су поновиле и дневне новине „Прес“. Филм је изабран за један од 6 најбољих на Белдокс фестивалу документарног филма. Након неколико пројеката и филмова које је направио у иностранству, враћа се у Србију како би поделио своје знање и богато искуство са другима. Ту је да одговори на сва ваша питања и да корисне савете.
Прва Трибина младих одржава се 23.октобра у 20h на другом спрату Културног центра у Новом Саду.
Задовољство нам је да вам представимо нашу прву говорницу за нашу прву Трибину младих,
Јовану Ружичић. 1998. са својих осамнаест година, одлучује да четврту годину гимназије заврши ван Србије. Међутим, у иностранству остаје много дуже него што је планирала. Своје дипломе из психологије, новинарства и односа са јавношћу доноси из САД-а. Након једанаест година школовања и рада у иностранству, она се враћа у Србију где остварује идеје од којих никад не одустаје.
Врло је рада да са вама подели своје богато искуство које стоји иза ње, одговори на сва ваша питања и да корисне савете.
Прва Трибина младих одржава се 23.октобра у 20h на другом спрату Културног центра у Новом Саду.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања