event_note Tribine
18.12.2013 - 18.12.2013 access_time 20 sati

“Šta mogu u Srbiji posle fakulteta?”

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
18.12.2013 - 18.12.2013 access_time 20 sati

“Šta mogu u Srbiji posle fakulteta?”

location_on Tribina mladih

"Šta mogu u Srbiji posle fakulteta?"Govoriće:

Goran Mirković – klasični filolog i diplomirani ekonomista. Radio kao autor na satiričnim veb portalima Njuz.net i The Global Edition. Član marketinškog tima internacionalnog filmskog festivala Cinema City 2012, kopirajter, kolumnista u filmskom časopisu CINEmagazin, osnivač i vlasnik sajta kakvfilm.com, trenutno zaposlen u onlajn kompaniji First Beat Mediau PPC marketingu.

Jelena Čobanović – Student master studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam. Jedan od troje osnivača studija za prostorni dizajn “Modelart Arhitekti” gde se od 2009. godine aktivno bavi praktičnim i eksperimentalnim radom kroz dizajn urbanog mobilijara, arhitekture i dizajna enterijera.

Borislav Vesnić – Master Internacionalne komunikacije Vilnius univerzitetu u Litvaniji. Diplomirani menadžer u medijima na ALFA univerzitetu u Novom Sadu. Osnivač i bivši član street art udruženja „New Point of Culture (NPC)“. Osnivač i aktivni član udruženja „Volunteer Group of Artistic Mindset – Vogram“. Član Erasmus Mundus alumni kluba. 5 godina iskustva u radu u civilnom sektoru u Srbiji i Poljskoj, a u saradnji sa različitim nevladinim, državnim i javnim organizacijama.

Milan Lisica – Diplomirani novinar, završio master studije novinarstva u Holandiji na jednom od 100 najboljih univerziteta na svetu. Tri godine iskustva u medijima, Blic, Novosti, Balkan Insight. Usmeravanje u polje dokumentarnog filma. Radi na prvom dugometražnom dokumentarcu o strastvenim biciklistima u Evropi. Zajedno sa prijateljima pokrenuo firmu za kurirske uluge biciklom “Eko kurir”. Radi na sledećem dokumentarnom filmu o ljudima koji menjaju Srbiju.

Na ovoj, trećoj u nizu tribina koje se održavaju pod nazivom „Tribina mladih“, pokreće se pitanje rešavanja jednog od najvećih izazova sa kojim se mladi susreću danas – na koji način mogu da se zaposle posle završenog fakulteta?

O ovoj temi će govoriti četvoro govornika koji nisu pošli uobičajenim putem nego su samostalno pokrenuli svoj posao ili ga našli na drugim mestima, a pored njih će govoriti još dvoje studenata koji uporedo sa svojim studijama već rade ovako nešto. Publika će imati priliku da čuje na koje sve načine je moguće doći do zaposlenja ili ga stvoriti, da postavlja pitanja, da debatuje, ali i da dobije odgovore na današnje izazove i potrebna usmerenja.

Očekujemo Vas na ovom događaju!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja