event_note Трибине
18.12.2013 - 18.12.2013 access_time 20 сати

„Шта могу у Србији после факултета?“

location_on Трибина младих
event_note Трибине
18.12.2013 - 18.12.2013 access_time 20 сати

„Шта могу у Србији после факултета?“

location_on Трибина младих

"Шта могу у Србији после факултета?"Говориће:

Горан Мирковић – класични филолог и дипломирани економиста. Радио као аутор на сатиричним веб порталима Njuz.net и The Global Edition. Члан маркетиншког тима интернационалног филмског фестивала Cinema City 2012, копирајтер, колумниста у филмском часопису CINEmagazin, оснивач и власник сајта kakvfilm.com, тренутно запослен у онлајн компанији First Beat Mediaу PPC маркетингу.

Јелена Чобановић – Студент мастер студија на Факултету техничких наука у Новом Саду, на Департману за архитектуру и урбанизам. Један од троје оснивача студија за просторни дизајн „Моделарт Архитекти“ где се од 2009. године активно бави практичним и експерименталним радом кроз дизајн урбаног мобилијара, архитектуре и дизајна ентеријера.

Борислав Веснић – Мастер Интернационалне комуникације Вилниус универзитету у Литванији. Дипломирани менаџер у медијима на АЛФА универзитету у Новом Саду. Оснивач и бивши члан street art удружења „New Point of Culture (NPC)“. Оснивач и активни члан удружења „Volunteer Group of Artistic Mindset – Vogram“. Члан Erasmus Mundus алумни клуба. 5 година искуства у раду у цивилном сектору у Србији и Пољској, а у сарадњи са различитим невладиним, државним и јавним организацијама.

Милан Лисица – Дипломирани новинар, завршио мастер студије новинарства у Холандији на једном од 100 најбољих универзитета на свету. Три године искуства у медијима, Блиц, Новости, Balkan Insight. Усмеравање у поље документарног филма. Ради на првом дугометражном документарцу о страственим бициклистима у Европи. Заједно са пријатељима покренуо фирму за курирске улуге бициклом „Еко курир“. Ради на следећем документарном филму о људима који мењају Србију.

На овој, трећој у низу трибина које се одржавају под називом „Трибина младих“, покреће се питање решавања једног од највећих изазова са којим се млади сусрећу данас – на који начин могу да се запосле после завршеног факултета?

О овој теми ће говорити четворо говорника који нису пошли уобичајеним путем него су самостално покренули свој посао или га нашли на другим местима, а поред њих ће говорити још двоје студената који упоредо са својим студијама већ раде овако нешто. Публика ће имати прилику да чује на које све начине је могуће доћи до запослења или га створити, да поставља питања, да дебатује, али и да добије одговоре на данашње изазове и потребна усмерења.

Очекујемо Вас на овом догађају!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања