event_note Изложба
30.11.2020 - 14.12.2020 access_time 17:00

Самостална изложба цртежа Данице Тешић I’m not there од 30. новембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Изложба
30.11.2020 - 14.12.2020 access_time 17:00

Самостална изложба цртежа Данице Тешић I’m not there од 30. новембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Самостална изложба цртежа I’m not there Данице Тешић биће отворена у понедељак 30. новембра у 17 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и уз прописане мере заштите моћи ће да се  погледа до 14. децембра.

 

„Лакше је развалити гвоздене окове него венац цвећа.” (Опат Констан; Бела Хамваш)

Постоји жудња тамног бића за светлошћу. Постоји жудња земље за душом. Постоји један читав свет нама невидљив који се упоредо дешава са овим нашим познатим, уобичајеним, свакодневним. А када у једном трену и постане видљив, само нестане. Шта је то што нас удаљава од њега, што га чини недостижним иако је ту, сада и овде.
Овом серијом радова уоквирених називом I’m not there ауторка трага за одговорима који се тичу наше присутности односно одсутности, у тренутку, животу; самим тим, колико успевамо да користимо ово време које имамо и на који начин. Сав онај живи свет око нас, изузев самог човека, у овим радовима представља парадигму за живот онакав какав треба да буде, у свим својим необјашњивим дивотама. Присуство алијенације ствара губитак снаге. Оно што би требало да се намеће као примарна потреба јесте потрага за сигурним местом и борба са неприродним.
У свету ликовног стваралаштва ауторка остаје при трагању и истраживању на пољу цртежа као једном од најживљих медија, дајући му графичку ноту и утискујући у њега обрис документа који наставља свој живот и након безброј смрти.
Овим радовима уметница жели да позове на реконструкцију свести, присутности и на потрагу за истинским вредностима.

 

 

 

Даница Тешић , рођена 1987. године у Београду. Дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду 2012. године, на Одсеку за зидно сликарство, у класи доцента Николе Божовића. Члан УЛУС-а и УЛУПУДС-а. У статусу самосталног уметника.

Самосталне изложбе:

• 2019. After time, галерија „Степениште”, Београд
• 2019. Зона тишине, галерија СКЦ, Нови Београд
• 2018. Линија пресека, галерија куће Војновића, Инђија
• 2015. Један дан/једна слика/једна реч, галерија СУЛУЈ, Београд

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања