event_note Ciklus
14.12.2017 - 14.12.2017 access_time 19:00

Rastko Ćirić gost ciklusa „Art ekskluziv“ na Tribini mladih

Ciklus: ART Ekskluziv
location_on Tribina mladih
event_note Ciklus
14.12.2017 - 14.12.2017 access_time 19:00

Rastko Ćirić gost ciklusa „Art ekskluziv“ na Tribini mladih

Ciklus: ART Ekskluziv
location_on Tribina mladih

Još jedan u nizu susreta u okviru ciklusa „ART Ekskluziv“ održaće se u Kulturnom centru Novog Sada u Klubu „Tribina mladih“ u četvrtak 14. decembra u 19 časova. Ovoga puta novosadskoj publici predstaviće se Rastko Ćirić, redovni profesor ilustracije i animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Moderator je grafičar i dizajner Doru Bosiok.

Rastko Ćirić je renomirani grafičar čije polje delovanja se prostire od ilustracije, preko grafičkog dizajna – zaštitinih znakova, knjiga, plakata, ekslibrisa, do stripa i animacije. Imao je četrdeset samostalnih izložbi širom sveta, autor je četrnaest animiranih filmova, objavio brojne knjige kao pisac i ilustrator. Bio je saradnik-ilustrator Njujork Tajmsa (New York Times Book Review). Osvojio je preko 70 nagrada na najvažnijim svetskim festivalima animacije i grafike.

Pokretač je studijskog programa za Animaciju na FPU, kao i rukovodilac Programa za digitalnu umetnost na interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a, ASIFA, Ekslibris društva Beograd, Udruženja stripskih umetnika Srbije. Uz grafiku i animaciju, Rastku Ćiriću je muzika izuzetno važan aspekt umetničkog izražavanja. Autor je muzike za nekoliko animiranih i dokumentarnih filmova i međunarodno zapaženog muzičkog projekta The Rubber Soul Project, nadahnutog Bitlsima.

Ovo izdanje ART Ekskluziv-a biće pravi multimedijalni doživaljaj za ljubitelje grafike, stripa, animacije i muzike.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja