Растко Ћирић гост циклуса “Арт ексклузив” на Трибини младих

Циклус: АРТ Ексклузив
Тип најаве: Циклус
Датум: 14/12/2017 До: 14/12/2017
Време: 19:00
Локација: Трибина младих

Још један у низу сусрета у оквиру циклуса „АРТ Ексклузив“ одржаће се у Културном центру Новог Сада у Клубу „Трибина младих“ у четвртак 14. децембра у 19 часова. Овога пута новосадској публици представиће се Растко Ћирић, редовни професор илустрације и анимације на Факултету примењених уметности у Београду.

Модератор је графичар и дизајнер Дору Босиок.

Растко Ћирић је реномирани графичар чије поље деловања се простире од илустрације, преко графичког дизајна – заштитиних знакова, књига, плаката, екслибриса, до стрипа и анимације. Имао је четрдесет самосталних изложби широм света, аутор је четрнаест анимираних филмова, објавио бројне књиге као писац и илустратор. Био је сарадник-илустратор Њујорк Тајмса (Неw Yорк Тимес Боок Ревиеw). Освојио је преко 70 награда на најважнијим светским фестивалима анимације и графике.

Покретач је студијског програма за Анимацију на ФПУ, као и руководилац Програма за дигиталну уметност на интердисциплинарним докторским студијама Универзитета уметности у Београду. Члан је УЛУПУДС-а, АСИФА, Екслибрис друштва Београд, Удружења стрипских уметника Србије. Уз графику и анимацију, Растку Ћирићу је музика изузетно важан аспект уметничког изражавања. Аутор је музике за неколико анимираних и документарних филмова и међународно запаженог музичког пројекта Тхе Руббер Соул Пројецт, надахнутог Битлсима.

Ово издање АРТ Ексклузив-а биће прави мултимедијални доживаљај за љубитеље графике, стрипа, анимације и музике.

2Shares

Tags:

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language