event_note Радионица
20.01.2024 - 20.01.2024 access_time 11.00

МУЗИЧКА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ 20. ЈАНУАРА У КЛУБУ „ТРИБИНА МЛАДИХ“

location_on Трибина младих
event_note Радионица
20.01.2024 - 20.01.2024 access_time 11.00

МУЗИЧКА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ 20. ЈАНУАРА У КЛУБУ „ТРИБИНА МЛАДИХ“

location_on Трибина младих

Драга децо и родитељи, музичка редакција Културног центра Новог Сада позива вас на дружење са Змајјованом (првом дечјом радио-аниматорком у Србији) која ће вам понудити простор за слушање и  маштање. Имаћете прилику да чујете емисије и композиције настале у оквиру Дечјег програма РНС1, који уређује Мирјана Петрушић Змајјована.

Поводом великог јубилеја, 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, дружићемо се уз Змајеве стихове и мозгалице за допуњавање, а имаћете прилику да се упознате и са његовим мање познатим стваралаштвом за децу које смо преточили у радио-игру за децу.

По мотивима Змајеве приче „Зеван и Смејанка” настала је истоимена радио-прича у режији и нарацији  Мирјане Петрушић и музичког уредника Предрага Јовановића.

Путем ваше маште упознаћете краља Зевана коме је стално било досадно, а како је Смејанка успела да га спасе од ове „необичне болести” сазнаћете ако нам се придружите у овој радијској авантури. Чућете и кратку причу коју ће вам у радио-емисији „Дечји будилник” испричати Змајјована. Слушаћемо  и дечје композиције настале у оквиру Дечјег програма РНС1 „Новогодишњи сонг Радио Новог Сада” композитора Бранимира Росића и  дечју химну Радио Новог Сада „Желимо насмејан дан” по тексту Мирјане Петрушић и композитора Александра Дујина, коју је отпевала Лаура Томас у две верзије.

 

НЕ ПРОПУСТИТЕ ДРУЖЕЊЕ СА ЗМАЈЈОВАНОМ КОЈА  ВАС ВОДИ У ЧАРОБАН РАДИЈСКИ СВЕТ МАШТЕ, МУЗИКЕ И ЗВУКА!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања