event_note Радионица
18.11.2017 - 18.11.2017 access_time 14:00

RADIONICA SOULARITY – 19. Novosadski džez festival

location_on Друга локација: Srpsko narodno pozorište
event_note Радионица
18.11.2017 - 18.11.2017 access_time 14:00

RADIONICA SOULARITY – 19. Novosadski džez festival

location_on Друга локација: Srpsko narodno pozorište

RADIONICA SOULARITY

Subota, 18. novembar , Srpsko narodno pozorište, Klub, 12 – 14 sati

Vladimir Samardžić (SRB), bas gitara

Felipe Salles (BRA/SAD), tenor i sopran saksofon

Nenad Gajin (SRB/FRA), gitara

Mokhtar Samba (FRA), bubnjevi

Tema: JAZZ u XXI veku

Muzički jezik upoznavanja i komunikacije između muzičara i kaleidoskop muzičkih baština umetnika iz različitih delova sveta.

U vremenu u kome živimo dugo već susrećemo muzičke sastave koje sačinjavaju muzičari iz različitih delova sveta, koji ne pripadaju istim narodima i svako od njih, prepoznaje se, uvek donosi muzički izraz koji je u bliskoj vezi sa podnebljem iz koga potiče.

Ova muzička radionica polaznicima će približiti i pojasniti iskustva i način rada muzičara iz različitih zemalja, bez prethodnog međusobnog poznavanja, u ovom slučaju na novom autorskom projektu Soularity – Vladimira Samardžića. Donoseći lična iskustva, ali i muzičko nasleđe podneblja na kom su odrastali, ova četiri jazz muzičara, kreirali su jedinstven ambijent u kome kroz interakciju i imporvizaciju prenose svoju muzičku poruku slušaocima.

Tema ove radionice je i značaj muzičke baštine i u jazz muzici, na umetnički razvoj svakog umetnika ponaosob, odnosno primeni tih elemenata na uobličavanje sopstvenog muzičkog izraza na određenom instrumentu.

Rad na novim kompozicijama u kojima je ostavljen prostor za ličnu interpretaciju određenih segementa numere je takođe jedna od tema radionice.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања