event_note Радионица
13.04.2019 - 20.04.2019 access_time 12:00

Радионица бразилских самба удараљки у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Радионица
13.04.2019 - 20.04.2019 access_time 12:00

Радионица бразилских самба удараљки у КЦНС

location_on Трибина младих

У суботу, 20. априла  2019. године, с почетком у 12 часова, у организацији Културног центра Новог Сада, у клубу „Трибина младих“, одржаће се отворене радионице ЛАТИНО АМЕРИЧКИХ УДАРАЧКИХ ИНСТРУМЕНАТА, под називом На почетку беше ритам. У суботу 20.04. представићемо вам латино америчке удараљке. Водитељ радионице је новосадски музичар перкусиониста Саша Игњатовић. 

Електронску пријаву можете попунити овде.

Уколико се за радионицу не пријављујете путем електронског обрасца, штампани примерак Пријавног листа, попуњен и потписан, можете донети лично, у музичку редакцију Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5).

 

ПРИЈАВНИ ЛИСТ

 

 

О радионици

На првој радионици представљене бразилске самба удараљке. Причаће се о историји инструмената, представиће се техника свирања, а на видео примерима оствариће се увид у њихову улогу у традиционалним музичким саставима, као и њихову примену и улогу у модерној музици. Посебна пажња ће се обратити на оно, по чему је у музици Бразил најпрепознатљивији, а то су самба и карневал. Биће речи  о настанку првих школа самбе, како су се развијали карневали, а са њима и такмичења школа самбе. Представиће се основни састав САМБА БАТЕРИЈЕ, тј. скупине ударача који свирају самбу, али и остале традиционалне ритмове и који су неизоставни елеменат самба карневала.

Учесници радионице ће моћи активно да учествују, тј. да пробају и свирају инструменте. Сви инструменти, палице и остала потребна опрема ће бити обезбеђени с наше стране.

Наш циљ је да на крају радионице научимо и сви заједно одсвирамо неке ритмове и тако заинтересујемо и охрабримо музичаре, бубњаре и перкусионисте, да у будућности у својим саставима можда уврсте и неке од ових инструмената и ритмова и тако дају неки нови, другачији звук својој музици.

Овим позивамо перкусионисте, бубњаре, а и остале музичаре да се укључе у рад радионица како би осетили енергију САМБА БАТЕРИЈЕ.

 

САША ИГЊАТОВИЋ је као средњошколац почео да се интересује за ритам и почиње да свира бубњеве. Од тада се аматерски бавио музиком дуги низ година, све док 2002. године није дошао у додир са удараљкама. Од тада активно почиње да свира ударачке инструменте и сарађује са многобројним групама и музичарима и тако почиње професионално бављење музиком. 2007. године у Новом Саду оснива прву школу бразилских самба удараљки Самбанса. То је једина школа таквог типа у Србији, а и региону, у којој је заступљен програм учења свирања бразилских ударачких инструмената. Од 2012. године, његово интересовање за музику и друге инструменте се проширује, тако да почиње путовање кроз свет компоновања, певања, свирања гитаре и других инструмената. 2013. године оснива ауторску рок групу The Legatees, а 2018. године почиње да се изражава и као кантауторски музичар.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања