event_note Серија месечних трибина и предавања
28.02.2013 access_time 19 сати

Психополис – НОВО РАЗМИШЉАЊЕ О ЕМОЦИЈАМА

location_on Трибина младих
event_note Серија месечних трибина и предавања
28.02.2013 access_time 19 сати

Психополис – НОВО РАЗМИШЉАЊЕ О ЕМОЦИЈАМА

location_on Трибина младих

Учествују:

ДАНИЈЕЛА ЖИВАНЧЕВИЋ

психотерапеут

ДР ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ

психотерапеут

Данијела Живанчевић је рођена 1975. године у Новом Саду. Дипломирала је на Катедри за педагогију на Филозофском факултету у Новом Саду, а потом специјализирала психолошко саветовање на Катедри за психологију с темом Трансакциона анализа у третману инфериорности и стекла звање специјалиста из области психотерапије и саветовања. Аутор је посебно дизајнираних програма Емоционалне писмености и Асертивне комуникације, има вишегодишње искуство у саветодавном раду, као и искуство у вођењу психолошких радионица и стручних едукација. Након вишегодишњег стручног усавршавања акредитована је од ТА Центра – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије и Психополис института за примену трансакционе анализе у области саветовања и психотерапије. Члан је међународног удружење за трансакциону анализу (ИТАА) и носилац националног сертификата за психотерапију Савеза друштва психотерапеута Србије.

Са породицом живи и ради у Новом Саду.

 

Зоран Миливојевић, др мед., је психотерапеут с дугогодишњом праксом у индивидуалној, партнерској и групној терапији. Први је у источној Европи стекао највиши степен интернацио­налног супервизора и едукатора Међународног удружења за трансакциону анализу (ИТАА), као и Европске асоцијације за трансакциону анализу (ЕАТА). Изабрани је међу­народни предавач на Универзитету Сигмунд Фројд у Бечу, супервизор у Центру за лечење зависности од забрањених дрога Психијатријске клинике у Љубљани, члан Председништва Психи­јатриј­ске секције Српског лекарског друштва и председник Председништва Савеза друштава психотерапеута Србије, стручни директор Психополис института, Нови Сад, председ­ник је ТА Центра – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије.

Аутор је неколико изванредних уџбеника и књига од којих се издвајају књиге: ЕМОЦИЈЕ – Психотерапија и разумевање емоција објављена у два издања и осам штампања (Психополис, 2007), затим већ култна књига ФОРМУЛЕ ЉУБАВИ – Како не упропастити сопствени живот тражећи праву љубав (два издања и дванаест штампања, Психополис, 2008),  ИГРЕ КОЈЕ ИГРАЈУ НАРКОМАНИ – Трансакциона анализа проблематичног узима­ња дрога у два штампања  (2007). Заједно са неколико словеначких колега је објавио веома практичан и богато илустрован приручник  МАЛА КЊИГА ЗА ВЕЛИКЕ РОДИТЕЉЕ  – Приручник за васпитавање деце (2004), која је у Словенији прави  хит међу књигама  о васпитању деце у којој је представљен Миливојевићев „мерцедес модел“ који родитељима и васпита­чима помаже да пронађу баланс у васпитању деце. Словеначко издање доживело је више издања, а и Психополис је од првог издања 2007. објавио још неколико издања. У најновијој књизи УЛОВИТИ ЉУБАВ (2011) сабране су запажене колумне о љубави и односима које Миливојевић већ неколико година континуирано објављује у дневном листу Политика.У 133 колумне аутор је обрађивао теме за које сматра да могу користити свима заинтересованим за психолошке проблеме савременог живота – љубав, партнерски однсои, васпитање, емоционални односи међу људима. Наслов Уловити љубав одражава збуњеност савременогх човека и његову потребу да дефинише и разуме бројне феномене повезане са љубављу, јер у савременом друштву “лов на љубав” постаје све тежи и неизвеснији.

На словеначком језику, осим Мале књиге за велике старше, објављене су и књиге Емоције – Разумевање чустев в психотерапији (Психополис, 2008), Формуле љубезни (Младинска књига, Љубљана, 2009), а исте књиге имају и своја издања у Хрватској: Формуле љубави (Мозаик књига, Загреб, 2009), Емоције (Мозаик књига, Загреб, 2010) и Мала књига за велике родитеље ( Знање, Загреб, 2009).

На основу Миливојевићеве оригиналне и јединствене теорије емоција објављене у његовој исто­­име­ној књизи, Институт за криминологију Правног факултета у Љубљани објавио је приру­чник  Знање о емоцијама за мање насиља у школама (уредник др Митја Муршић, Љубљана, 2011). Уз подршку Министарства за школство и спорт приручник је дистрибуиран свим школама у Словенији.

Оригиналност ауторове мисли уврстила га је у групу светских ауторитета окупљених око пројекта Светска књига о љубави (Тхе Wорлд Боок оф Лове).

Коаутор је у уџбенику Психијатрија др Душана Кецмановића (1989), као и у књигама проф. др Љубомира Ерића: Психотерапија (Психополис, 2010), Сексуалне дисфункције и Психодина­мика психотерапије.

Међународни је предавач који је имао предавања, радионице или на други начин презенти­рао на бројним међународним конгресима, семинарима и симпозијумима углавном у европским земљама, али и у Канади и Аустралији.

Ради у приватној пракси. Живи и ради у Новом Саду и Љубљани.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања