event_note Концерт
11.07.2024 - 11.07.2024 access_time 20.00

ПРВИ ЏЕЗТВРТАК У НОВОМ САДУ! 11. јула у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Концерт
11.07.2024 - 11.07.2024 access_time 20.00

ПРВИ ЏЕЗТВРТАК У НОВОМ САДУ! 11. јула у Великој сали

location_on Велика сала

ПРВИ ЏЕЗТВРТАК У НОВОМ САДУ!
Велика сала Културног центра
ЧЕТВРТАК, 11. јул 2024. у 20.00 часова

 

 

У оквиру Новосадског џез фестивала од ове године започињемо нову традицију!

Џезтвртак је дан џеза, дан младих бендова и програма посвећених џез музици.

Први у низу наступиће новосадски састав NS JAZZ COLLECTIVE.

Публика ће имати прилику да ужива у џез стандардима које ће наши уметници донети на оригиналан и несвакидашњи начин.

Улаз је слободан!
Добро дошли!

 

NS JAZZ COLLECTIVE је пројекат џез уметника окупљених с идејом да на један нов, свеж али и традиционални начин извођења допринесу подизању самог квалитета помало успаване новосадске џез сцене, која је кроз своју целокупну музичку историју била расадник талената, идеја и музичких пројеката сваке врсте.

Програм концерта је мешовит али сачињен од врло атрактивних и познатих нумера из период хард бапа и џез фјужна, али и неких оригиналних композиција самих извођача.
Састав чине :

Александар Узелац, клавир
Тренутно је наставник клавира у Музичкој школи „Исидор Бајић”. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду а Мастер џез студије клавира завршио на престижном универзитету Mc Gill у Канади. Tоком студија је сарађивао са бројним џез композиторима и музичарима као што су John-Edward Hollenbeck, Kevin Dean, Joe Sullivan, Christine Jensen. Свој први ауторски соло клавирски албум под називом Absurdia издао је ове године.

Немања Златарев, тромбон
Рођен је у Новом Саду 1985. Мастер студије џез тромбона, одсека Факултета музичке уметности у Београду завршио је 2017. године у класи Матјажа Микулетића. Тромбониста је и солиста Биг бенда Радио-телевизије Србије од 2013. Сарађивао је с именима попут Душка Гојковића, Стјепка Гута, Џона Федчока, Грегори Хатчинсона, Нилса Вограма, Бобија Шуа, Јана Ван Дуикерена и многим другим. Део је и Београдског Диксиленд оркестра, јединог оркестра ове врсте у овом делу Европе. Има два издата ауторска албума са саставом CoalitionGroup –  For the first time 2015. и Superimposed 2019. године. Као тромбониста судијски је сарађивао на албумима Владимира Маричића, Душка Гојковића, Самјуела Блазера, Владимира Николова и Франческа Сантучија.

Љубомир Турајлија, тенор саксофон
Рођен 1992. у Новом Саду. Основне џез студије завршава на Амстердамском конзерваторијуму у класи Фердинанда Повела. Мастер студије завршава на џез одсеку ФМУ у класи Луке Игњатовића. Од 2018. је део Биг бенда Радио-телевизијр Србије, у чијем саставу наступа са многим домаћим и светским именима џез сцене.

Аљоша Закић, труба
Најмлађи део овог састава, рођен у Новом Саду 2001. године. Тренутно на завршим студијама трубе у класи Новака Мијовића на џез одсеку Факултета музичке уметности у Београду. Од 2023. године је део трубачке секције Биг бенда РТС.

Давид Гегић, контрабас
Бас гитариста и контрабасиста, до сада сарађивао са бројним саставима међу којима су Минг, Бојан Цветковић квартет, Горица & Grooveheadz, са којима је издао неколико албума. Дипломирао на одсеку за Џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду. Као сајдмен свирао и сарађивао са бројним музичарима, неки од њих су: Макс Кочетов, Лука Игњатовић, Енрико Заниси, Миодраг Маљоковић, Бојана Стаменов, Ивана Петерс, Дарио Јаношевић, Ана Станић и други. Имао је прилику неколико пута да наступа на фестивалу Be Here and There који организују српски студенти и алумнији америчког колеџа Беркли. Био је део екипе мјузикла „Пећина” Ивана Илића, као и интератктивне представе In his Mind.

Петра Леона Матиша, вокал
Рођена 1991. године у Суботици. Завршила мастер студије џез певања на Одсеку за џез Факултета музичке уметности у Београду 2017. године у класи Весне Петковић, којој је била и сарадник у настави певања. Од истакнутих наступа издвајају се наступи у различитим саставима и ансамблима на џез фестивалима у Суботици, Новом Саду, Београду, Панчеву и Нишу. Поред извођацког музичког рада бави се и новинарским и ауторским радом при Радио-телевизији Војводине у чијој продукцији уређује емисије као што су Рандеву са музиком , Џез сат, Бон…тон и Џезологија.

Ненад Којић, композитор, инжењер звука, музичар
Рођен у Новом Саду 19. јануара 1985. По завршетку основне музичке школе за клавир почиње с истраживањем музике, бубњева и удараљки. Бубњарску каријеру започео је са непуних 18 година. Berkllee summer school проглашава га најбољим бубњарем летње школе у Перуђи 2005. Наступао са: Марко Пинатаро, Матилда Леко, Звонимир Тот, Јелена Јововић, Дортмунд Биг бенд (диригент Уве Плат), Уве Плат, Гете институт Биг бенд (диригент Петер Херболзмејер), Перуђа-Беркли ансамбл, Сања Марковић, Миша Блам, Макс Кочетов, Мајамисти трио, Игор Молнар Квартет, Акос Лаки и многи други. Компонује и свира музику за филм и представе. Професор бубњева и удараљки у КЦ „Склониште” од 2013. Члан уметничког савета Новосадског џез фестивала од 2020.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања