event_note Промоција књиге
29.11.2019 - 29.11.2019 access_time 20:00

Промоција романа „Операција дигитални анђео“ аутора Вање Елеза 29. новембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
29.11.2019 - 29.11.2019 access_time 20:00

Промоција романа „Операција дигитални анђео“ аутора Вање Елеза 29. новембра у клубу „Трибина младих“

location_on Трибина младих

Промоција романа „Операција дигитални анђео“ аутора Вање Елеза одржаће се у петак 29. новембра у 20 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Модератор је Стеван Бабић.

ВАЊА ЕЛЕЗ је рођен у Сарајеву 1973. године. Своју младост је провео у родном Сарајеву где је похађао основну и средњу Електротехничку школу. 1992. године је уписао Машински факултет у Сарајеву по угледу на оца и тетку који су били машински инжењери. Ратна дејства на простору СФРЈ прекинула су његове студије, те се Вања самостално отиснуо у свет са својих 18 година. Неколико година је провео у Немачкој радећи најразличитије послове од грађевинских, па све до аутоиндустрије. Након рата по повратку на Балкан, дуги низ година ради као букмаркер у кладионицама. Годину дана свог живота проводи у Италији. Након поновног повратка у Сарајево, почиње да се бави новинарством. Постаје уредник и водитељ емисија „Теорија завере“ и „Лице нације“, на телевизији у источном Сарајеву. Радио је и као уредник на неколико веб портала на балканским просторима.

Иако су га животне околности водиле у смеру техничких наука, љубав и склоност према писаној речи је чучала дубоко у њему све до овог романа, када излази на видело.

О роману: Ово књижевно дело је пре свега љубавна прича у којој се срећу двоје људи који су потпуно различити, због чега се и привлаче. Кроз њихов однос писац сагледава друштвено стање и јасно критикује одређене појаве у савременом човечанству. Динамична прича која у себи садржи дозу акције, еротике, мистике али и реализма, нас све време оставља у недоумици, шта је ту стварност, а шта илузија. Још када се на све дода последње библијско пророчанство, онда цела прича добија нову визуру.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања