event_note Promocija knjige
07.04.2022 - 07.04.2022 access_time 19.00

KCNS knjigomat: promocija romana Međuprostorje Dalibora Tomasovića

location_on Tribina mladih
event_note Promocija knjige
07.04.2022 - 07.04.2022 access_time 19.00

KCNS knjigomat: promocija romana Međuprostorje Dalibora Tomasovića

location_on Tribina mladih

U okviru projekta KCNS knjigomat koji promoviše izdanja Kulturnog centra Novog Sada, kao i savremene izdavačke poduhvate, s posebnim osvrtom na mlade autore, 7. aprila 2022. godine s početkom u 19 časova u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada održaće se promocija romana Međuprostorje Dalibora Tomasovića. Na promociji će pored autora govoriti i prof. dr Sava Damjanov, dr Miloš Jocić, a moderator je Mirjana Frau Gardinovački.

Roman Međuprostorje objavila je IK „Agora” u okviru Biblioteke 33 koja promoviše mlade stvaraoce, a na sajtu izdavača se navodi:

„Roman koji odlikuje originalnost, tj. „samosvojnost”, budući da je reč o jednom osobenom rukopisu s apsolutno ličnim pečatom, kojim je autor ostvario možda i najveći izazov hermetičnog pisca – da ispriča Priču, ali da pritom ne odustane od zaumne lavirintske forme, da tekst prožme intertekstualnim, metatekstualnim i hipertekstualnim pasažima, i stvori rukopis koji korespondira s postulatima ergodičke književnosti.

Između zaumnog, autopoetičkog, prizivajući sopstvene filozofije postojanja, stvarajući onu bartovsku „eksploziju teksta”, ovaj roman sasvim smelo promoviše visoku literarnu i estetsku vrednost savremenog stvaralaštva, vodeći poetički dijalog s dobro poznatim imenima eksperimentalne književnosti poput Danijelovskog, Džojsa, Pinčona, Pavića, Radovanovića”.

Dalibor Tomasović rođen je 1989. godine u Somboru. Osvojio je Nagradu „Mladi Dis“ za zbirku pesama Onism (2018) koju je štampala Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” u Čačku. Roman Međuprostorje (2020) objavila je Izdavačka kuća „Agora“. Eseji, prikazi, poezija i kratke priče su mu objavljeni u antologijama i onlajn časopisima.

 

Foto: privatna arhiva

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja