event_note Промоција књиге
07.04.2022 - 07.04.2022 access_time 19.00

КЦНС књигомат: промоција романа Међупросторје Далибора Томасовића

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
07.04.2022 - 07.04.2022 access_time 19.00

КЦНС књигомат: промоција романа Међупросторје Далибора Томасовића

location_on Трибина младих

У оквиру пројекта КЦНС књигомат који промовише издања Културног центра Новог Сада, као и савремене издавачке подухвате, с посебним освртом на младе ауторе, 7. априла 2022. године с почетком у 19 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада одржаће се промоција романа Међупросторје Далибора Томасовића. На промоцији ће поред аутора говорити и проф. др Сава Дамјанов, др Милош Јоцић, а модератор је Мирјана Фрау Гардиновачки.

Роман Међупросторје објавила је ИК „Агора” у оквиру Библиотеке 33 која промовише младе ствараоце, а на сајту издавача се наводи:

„Роман који одликује оригиналност, тј. „самосвојност”, будући да је реч о једном особеном рукопису с апсолутно личним печатом, којим је аутор остварио можда и највећи изазов херметичног писца – да исприча Причу, али да притом не одустане од заумне лавиринтске форме, да текст прожме интертекстуалним, метатекстуалним и хипертекстуалним пасажима, и створи рукопис који кореспондира с постулатима ергодичке књижевности.

Између заумног, аутопоетичког, призивајући сопствене филозофије постојања, стварајући ону бартовску „експлозију текста”, овај роман сасвим смело промовише високу литерарну и естетску вредност савременог стваралаштва, водећи поетички дијалог с добро познатим именима експерименталне књижевности попут Данијеловског, Џојса, Пинчона, Павића, Радовановића”.

Далибор Томасовић рођен је 1989. године у Сомбору. Освојио је Награду „Млади Дис“ за збирку песама Онисм (2018) коју је штампала Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” у Чачку. Роман Међупросторје (2020) објавила је Издавачка кућа „Агора“. Есеји, прикази, поезија и кратке приче су му објављени у антологијама и онлајн часописима.

 

Фото: приватна архива

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања