event_note Промоција књиге
26.12.2018 - 26.12.2018 access_time 20:15

Промоција монографије „Mилена Дравић или кључ снова“

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
26.12.2018 - 26.12.2018 access_time 20:15

Промоција монографије „Mилена Дравић или кључ снова“

location_on Трибина младих

У оквиру фестивала ЕУРО-ИН ФИЛМ, у среда, 26. децембра у 20 часова и 15 минута, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржаће се промоција монографије Mилена Дравић или кључ снова ауторке Аните Панић. Поред ауторке, на промоцији ће говорити и Срђан Илић – члан Удружења филмских стваралаца Војводине, др Даница Аћимовић и Ђорђе Каћански. 

Луксузна српско-енглеска монографија са 364 стране, у седам поглавља аналитично и са пуно занимљивих детаља представља живот и стваралаштво Милене Дравић, једне од највећих филмских глумица Србије, Југославије и Европе. Детаљно и са пуно архивске грађе расветљава се филмска, али и богата телевизијска и позоришна каријера Милене Дравић.

Како су многи значајни уметници говорили о сјајном Миленином стваралаштву, издвајамо прво поглавље које је посвећено њеној филмској каријери, а текстове су потписали редитељи: Вељко Булајић, Горан Паскаљевић, Милан Јелић, Желимир Жилник, костимографи: Загорка Стојановић и Борис Чакширан, Предраг Поповић, директор фотографије који је и рецезент књиге, филмски радник Срђан Илић, глумци: Раде Шербеџија, Мира Фурлан, Никола Ђуричко, словеначка глумица Милена Зупанчић… Куриозитет поглавља је и текст великог руског и холивудског глумца Олега Видова, Милениног партнера у филму „Битка на Неретви“, који је нажалост преминуо у мају прошле године. Важан део првог поглавља чине и два есеја посвећена двојици сјајних редитеља чији су филмови обележили Миленину каријеру, Душану Макавејеву и Пуриши Ђорђевићу, које је написала ауторка монографије Анита Панић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања