event_note Promocija knjige
28.02.2019 - 28.02.2019 access_time 16:30

Promocija književnog stvaralaštva Muharema Bazdulja 28. februara u KCNS

location_on Tribina mladih
event_note Promocija knjige
28.02.2019 - 28.02.2019 access_time 16:30

Promocija književnog stvaralaštva Muharema Bazdulja 28. februara u KCNS

location_on Tribina mladih

Promocija književnog stvaralaštva Muharema Bazdulja održaće se 28. februara u klubu „Tribina mladih”, s početkom u 16:30. Na promociji će pored autora govoriti i Milan Gromović, istraživač pripravnik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Pisac, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj rođen je 1977. godine u Travniku. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu – engleski jezik, englesku i američku književnost. Književne i publicističke tekstove Bazdylj objavljuje u časopisima i listovima u BiH, Srbiji i regionu. Knjige su mu prevedene i objavljene na nemačkom, engleskom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.

Pisanje Muharema Bazdulja visoko je cenjeno u BiH i Srbiji. 2013. godine dobio je nagradu Društva novinara BiH za najboljeg novinara u kategoriji štampanih medija. U 2014. godini postao je dobitnik dve najprestižnije srpske novinarske nagrade: nagrade lista Danas – „Stanislav Staša Marinković“ i nagrade „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije. Do janyara 2019. godine objavio je osam romana, pet knjiga priča, tri knjige kolumni, dve knjige eseja, jednu knjigu soneta i jednu dramu.

Romani: Koncert; Đaur i Zulejha; Tranzit, kometa, pomračenje; Sjetva soli; April na Vlašićy; Mali prozor; Lutka od marcipana; Kvadratni koren iz života.

Knjige priča: One Like a Song; Druga knjiga; Čarolija; Travničko trojstvo; Jeres nominalizma

Zbirke kolumni: Filigranski pločnici; Karlovački mir; Između krajnosti

Knjige eseja: Poslovi i dani; I drygi / oni sy pjevali o raty

Zbirka soneta: Heroes

Drama: S vremena na vrijeme

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja