event_note Промоција књиге
28.02.2019 - 28.02.2019 access_time 16:30

Промоција књижевног стваралаштва Мухарема Баздуља 28. фебруара у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
28.02.2019 - 28.02.2019 access_time 16:30

Промоција књижевног стваралаштва Мухарема Баздуља 28. фебруара у КЦНС

location_on Трибина младих

Промоција књижевног стваралаштва Мухарема Баздуља одржаће се 28. фебруара у клубу „Трибина млaдих”, с почетком у 16:30. На промоцији ће поред аутора говорити и Милан Громовић, истраживач приправник на Филозофском факултету у Новом Саду

Писац, новинар и преводилац Мухарем Баздуљ рођен је 1977. године у Травнику. Дипломирао је и магистрирао на Филозофском факултету у Сарајеву – енглески језик, енглеску и америчку књижевност. Књижевне и публицистичке текстове Баздyљ објављује у часописима и листовима у БиХ, Србији и региону. Књиге су му преведене и објављене на немачком, енглеском и пољском језику, а приче и есеји на још десетак језика.

Писање Мухарема Баздуља високо је цењено у БиХ и Србији. 2013. године добио је награду Друштва новинара БиХ за најбољег новинара у категорији штампаних медија. У 2014. години постао је добитник две најпрестижније српске новинарске награде: награде листа Данас – „Станислав Сташа Маринковић“ и награде „Богдан Тирнанић“ Удружења новинара Србије. До јанyара 2019. године објавио је осам романа, пет књига прича, три књиге колумни, две књиге есеја, једну књигу сонета и једну драму.

Романи: Концерт; Ђаур и Зулејха; Транзит, комета, помрачење; Сјетва соли; Април на Влашићy; Мали прозор; Лутка од марципана; Квадратни корен из живота.

Књиге прича: One Like a Song; Друга књига; Чаролија; Tравничко тројство; Јерес номинализма

Збирке колумни: Филигрански плочници; Карловачки мир; Између крајности

Књиге есеја: Послови и дани; И дрyги / они сy пјевали о ратy

Збирка сонета: Heroes

Драма: С времена на вријеме

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања