event_note Промоција књиге
08.05.2019 - 08.05.2019 access_time 19.00

Промоција књиге „Споменар вечним српским пријатељима” аутора Драгана Милошевића 8. маја у клубу „Трибина млaдих”

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
08.05.2019 - 08.05.2019 access_time 19.00

Промоција књиге „Споменар вечним српским пријатељима” аутора Драгана Милошевића 8. маја у клубу „Трибина млaдих”

location_on Трибина младих

Промоција књиге „Споменар вечним српским пријатељима” аутора Драгана Милошевића одржаће се у среду, 8. маја у клубу „Трибина млaдих”, с почетком у 19 часова. На промоцији ће, поред аутора, говорити и Томислав Кресовић, рецензент.

 

 

Књига „Споменар вечним српским пријатељима“ аутора Драгана Милошевића у издању Карић фондације, а рецензент и ове књиге Драгана Милошевића је г. Томислав Кресовић, новинар, публициста и политички коментатор из Београда. Кресовић је писац осам публикација и књига, био је рецензент за десет књига, колумниста је у више портала и листова, а у периоду од 28 година објавио је око 5000 аналитичких текстова.

Драган Милошевић је дипломирао на физичкој хемији Природно-математичког факултета у Београду, мастер студије завршио је на Економском факултету, а  специјализирао је вештачки утицај на време и физику облака на чувеном Јута државном Универзитету у САД-у. Аутор је или коаутор бројних инструкција, студија, стручних радова и реализованих  пројеката у области хидрометеорологије, енергетике, рударства, саобраћаја и заштите животне средине. Објављивао је радове на домаћим и међународним научно-стручним конференцијама, посебно оне који су представљали иновативна достигнућа у поменутим делатностима. Професионално остварен и афирмисан као стручњак на међународном нивоу, уместо да конформистички ужива у положају и успешним пословним резултатима, он је увек тежио ка новим сазнањима, новим изазовима и достигнућима. Незадовољан дугогодишњим општим стањем у друштву и држави, последњих шест година интензивирао је и свој истраживачко-публицистички рад кроз који је одлучио да се огледа и као хроничар свог времена. Резултат тог исцрпног, аутентичног рада су његове две претходне књиге, „Народни будилник“ и „Хероине Србије-Вековник“ као и ова најновија – „Споменар вечним српским пријатељима“.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања