event_note Промоција књиге
08.10.2014 - 08.10.2014 access_time 19 часова

Промоција књиге Саше Јовановића: „МИЛАН МУМИН ЗА ПОЧЕТНИКЕ, ПОНАВЉАЧЕ И НЕУПУЋЕНЕ“

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
08.10.2014 - 08.10.2014 access_time 19 часова

Промоција књиге Саше Јовановића: „МИЛАН МУМИН ЗА ПОЧЕТНИКЕ, ПОНАВЉАЧЕ И НЕУПУЋЕНЕ“

location_on Трибина младих

„МИЛАН МУМИН ЗА ПОЧЕТНИКЕ, ПОНАВЉАЧЕ И НЕУПУЋЕНЕ“

У овом штампаном материјалу ћете наћи све оно што сте знали о Милану Мумину а желите да поново прочитате или све оно што нисте знали а жудите да први пут сазнате или вас баш ништа о њему не интересује али желите са се мало насмејете….
О Мумину нема шта ново да се каже а да се већ није објавило или испричало а оно непознато о њему самом вероватно и он сам не зна. С тога није наодмет поновити неке ствари о њему које не зна најшира популација свеколиких поштовалаца живота и дела 3М – Милана Мушмаха Мумина.
Једана део његовог дела свакако припада и списатељском дару које је забележен у његовој поезији која је испевана на цд-има или одштампана у књигама. Међутим велики број новорођене омладине није имао прилике да прочита његова писанија која су објављивана давних година крајем прошлог века у часопису „Новосадски недељник“.
Серијал је излазио као колумна под називом „ТРИПКО И ДУВКО“.
Такође његов живот је саткан од музике, поезије, познанстава са разним људима, гурманлука, баханалија, јавних и приватних перфоманса, пријатељстава са политичарим, келнерима, музичарима, баба серама, спортистима, уметницима, бизнисменима…
Милан Мушмах Мумин је већ на почетку овога века био инспирација координатора ове књиге као један од главних јунака стрипа који је почетком овога века излазио у часопису ЗАБАВА…
У књизи ћете моћи прочитате и нове списатељске обраде старих догађаја из компјутерске тастатуре Миланчета а овде ћемо се такође подсетити на део онога шта су медији објављивали о Мићкулету…
Књига је резултат сарадње Саше Јовановића као предузимача и покретача идеје, Милан Мумина као главног јунака и коаутора и Младена Ољаче као илиустратора.

 БИОГРАФИЈЕ

Милан Мумин – прочитајте књигу

Младен Ољача је рођен 1970. године и живи и ради као freelance илустратор, карикатуриста и стрип цртач у Новом Саду. Од 1996. године, од како се професионално бави цртањем, радио је и сарађивао у енколико редакција дневних новина, недељних и месечних магазина најразличитијег профила и као карикатуриста на јавном сервису Радио Телевизији Војводине. Такође, илустровао је већи број књига и приручника најразличитијег профила од љубавне поезије, преко техничких брошура, до ундергроунд поезије. Последњих неколико година интензивно се бави илустровањем књига за децу за разне издаваче и ауторе. Учествовао је на око четрдесетак колективних изложби стрипа, илустрације и карикатуре на просторима бивше Југославије, а имао је и две самосталне изложбе у Новом Саду и Краљеву. Добио је шест награда за стрип и илустрацију, углавном у Словенији.

Саша Јовановић, рођен 1965. године у Сремској Митровици, на привременом раду у Новом Саду од 1984. иза себе има богату новинарску каријеру која траје од „Гаудеамусеа“, „Индекса“, „Новосадског недељника“, „Става“, и других часописа све до данас и уређивања дечије еколошке емисије „Питам се, питам се“ на РТВ Војводина.
Као самостални словни радник објавио је десетак озбиљних дечијих књига и пар неозбиљних штива за одлазеће генерације.
Члан је Удружења новинара Србије и Друштва књижевника Војводине.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања