event_note Промоција књиге
12.12.2018 - 12.12.2018 access_time 19:30

Промоција књиге „ЛЕКСИКОН БЕЗБЕДНОСТИ” 12. децембра у клубу „Трибина млaдих”

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
12.12.2018 - 12.12.2018 access_time 19:30

Промоција књиге „ЛЕКСИКОН БЕЗБЕДНОСТИ” 12. децембра у клубу „Трибина млaдих”

location_on Трибина младих

Промоција књиге ЛЕКСИКОН БЕЗБЕДНОСТИ у издању Издавачког предузећа „Службени гласник“ из Београда и Правног факултета Универзитета у Новом Саду, проф. емеритуса др Мила Бошковића, редовног професора Правног факултета у Новом Саду, одржаће се у среду, 12. децембра, у клубу „Трибина млaдих” Културног центра Новог Сада, у 19:30. На промоцији ће, поред аутора, говорити и проф. др Андреја Савић – редовни професор Факултета за безбедност и дипломатију у Београду и  проф. др Драган Триван – редовни професор Факултета за пословне студије и право у Београду. 

Лексикон безбедности обухвата 5.200 појмова из области основних и ужих дисциплина безбедносних наука и студија безбедности. Даје основна значења појмова, с њиховим етиолошким основама, феноменолошким и правним изразима и савременим тумачењима садржаја. Лексикон обрађује: опште појмове безбедности (колективне, националне, људске, економске, информационе, еколошке, личне и др.), као и њихове посебне елементе; факторе угрожавања безбедности (изазове, ризике и претње); појмове из одговарајућих међународних и националних система спречавања и сузбијања свих облика угрожавања безбедности (организација, средства, снаге и мере); теоријске појмове из области безбедности; кривична дела којима се санкционише угрожавање основних добара и вредности друштва.

По концепцији мултидисциплинаран, Лексикон нуди садржаје за практичну примену и у другим областима: кривичноправним, криминолошким, криминалистичким, социјално-патолошким, пенолошким и другим сродним и граничним дисциплинама. Селектује и презентује постојећа знања и појмове из теорије и праксе, објашњава основне категорије и најважније термине безбедности који се јављају у домаћој литератури и пракси, чинећи их јаснијим у поимању и пријемчивијим у примени.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања