event_note Промоција књиге
25.09.2019 - 25.09.2019 access_time 19:00

Промоција књиге „Благослов речи 2“ песникиње и књижевног критичара Мирјане Штефаницки Антонић 25. септембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС
event_note Промоција књиге
25.09.2019 - 25.09.2019 access_time 19:00

Промоција књиге „Благослов речи 2“ песникиње и књижевног критичара Мирјане Штефаницки Антонић 25. септембра у Ликовном салону

location_on Ликовни салон КЦНС

Промоција књиге „Благослов речи 2“ песникиње и књижевног критичара Мирјане Штефаницки Антонић, одржаће се у среду 25. септембра у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, с почетком у 19 часова. О књизи ће поред аутора говорити Милорад Куљић, књижевник и Тања Петровић, књижевник.

О књизи

Оно што везује тумача са новоствореним јесте благослов речи којима се исказује људска потреба за објашњењима и анализама, за продубљивањем основне суштине. Из те потребе, чини нам се, а са намером да се и уметности речи и слике придода још која мрва што том колачу иначе припада, настала је ова књига. И збиља, кад се ова песникиња лати критичког посла, то значи да она тражи нови чулни простор, како би сагледала тескобу већ створених облика и прилика у којима они настају, некада и неправично скрајнутих од вредновања и разумевања. Зато је књига „Благослов речи“ нови отисак, критичка графика са поетичком прозном  или ликовном подлогом уз померање временског временика.

Мирјана Штефаницки Антонић рођена је 6. маја 1954. године у Новом Саду. Школовала се у родном месту, где је и дипломирала на Вишој економско-комерцијалној школи, смер спољне трговине, 1977. године. Објавила следеће књиге: „Између очију и руку“,  „Ноћи жене Мајуркиње“, „Вести о мени“,  „Непреболницепесме мајке војника“,  „У сну жалфије“, „Стих је моје весеље“,  „Прелет птица небом лиманским“, „Благослов речи – прикази и представљања“, „Чежњиви плави сан – Изабране песме“, „Вез рађен руком Моје Мајке”, ,,Благослов речи 2 – Прикази и представљања“, ,,Вчерај – Јуче“ (двојезично, српски језик – словеначки језик)

Заступљена у многобројним  савременим антологијама поезије, а песме су јој преведене на енглески, бугарски и словеначки језик. Пише књижевну критику, кратке приче, а награђивана је за своја поетска остварења. Члан је Друштва књижевника Војводине од 1997. године. Живи и ради у Новом Саду.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања