Прешернов дан – словеначки културни празник у организацији Друштва Словенаца Кредарица из Новог Сада

Тип најаве: Културна манифестација
Датум: 05/02/2016 До: 05/02/2016
Време: 18:00
Локација: Трибина младих

У Културном центру, у клубу Трибина младих, у петак 5. фебруара, са почетком у 19 часова одржаће се прослава словеначког културног празника поводом годишњице смрти највећег словеначког песника Франца Прешерна.
Програм је културног садржаја и чиниће га читање прозе, рецитације, наступ хора и мушке певачке групе. Наступиће и ученици који слушају допунску наставу из словеначког језика која се одржава у оквиру Друштва Кредарица. Програм ће моћи да прате и грађани који не говоре словеначки језик јер ће добити садржај програма на српском. Све приредбе су искључиво аматерске, отворене су и бесплатне за све заинтересоване.
На манифестацију ће бити позвани и истакнути челници града Новог Сада, званични представници Словеније у Србији – Амбасаде у Београду, почасног конзулата у Новом Саду, представници националног савета словеначке мањине и чланови најстаријег Словеначког друштвa у Србији – Кредарица.
Присутнима ће се обратити: Иван Завратник – председник Друштва, Раjко Марић – почасни конзул Републике Словеније у Војводини, Матеја Норчич Штамцар – привремена отправница амбасаде Словеније у Србији и Милош Вучевић – градоначелник Новог Сада.

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language