event_note Позоришна представа
10.10.2018 - 10.10.2018 access_time 19:30

ПРЕМИЈЕРА представе „Шта остаје после заноса?“

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
10.10.2018 - 10.10.2018 access_time 19:30

ПРЕМИЈЕРА представе „Шта остаје после заноса?“

location_on Велика сала

Нова представа Исидоре Бјелице, под називом „Шта остаје после заноса?“, инспирисана животом краљице Наталије Обреновић o којој је писала у својој бест-селер књизи са преко педесет издања –Краљице Сербске, доживеће своју новосадску премијеру у Културном центру Новог Сада, у среду, 10. октобра са почетком  у 19:30 у Великој сали. Наталијy на маестралан и чудесно емотиван начин игра бриљантна Јелица Брестовац , а као специјални гост, својим гласом Краља Милана дочарао је најбољи балкански лајф коуч и глумац Синиша Убовић.

Карте за премијеру могу се купити на Билетерници КЦНС-а сваког дана од 16-21 час, по цени од 400 динара. 

Ово није само историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје, то је прича у којој ће се препознати свака жена која је доживела преваре, издаје, разочарења, борбу за дете… Невероватно је да је ова омиљена српска краљица заправо парадигма како женствености и романтичности, тако и мајчинства, јачине, али и борбе против табуа и мизогиније као и атавистичких предрасуда средине.

Модерна режија и драматургија по којој је Бјелица позната кроз своје награђиване и хит представе овде је добила посебну јачину уз виртуозну глуму Јелице Брестовац која на невероватан начин дочарава колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени… Представа није само историјска истина о једној жени – она је де факто радионица љубави у драмској форми, она је учење како да издржимо оно што је неиздрживо и како да се изборимо и у најтежим тренуцима и изађемо јачи. У тананој антиномији туге и смеха, где се смењују сузе и смех као и у животу, испричана је најузбудљивија прича европске историје.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања