event_note Filmska premijera
02.11.2018 - 02.11.2018 access_time 21:00

Premijera filma Zaspanka za vojnike 02. novembra u KCNS

location_on Velika sala
event_note Filmska premijera
02.11.2018 - 02.11.2018 access_time 21:00

Premijera filma Zaspanka za vojnike 02. novembra u KCNS

location_on Velika sala

Film Zaspanka za vojnike reditelja Predraga Antonijevića, po scenariju Nataše Drakulić premijerno će biti prikazan 02. novembra u KCNS. Premijerna projekcija počinje u 21 čas u Velikoj sali, a karte po ceni od 300 dinara moguće je kupiti na biletarnici KCNS. Reprizne projekcije prikazivaće se od 03. do 07. novembra, od 21 čas. 

 

Film je nastao po motivima Srpske trilogije Stevana Jakovljevića u produkciji Filma danas, Komune i Dandelion Production Inc i koprodukciji Avala filma, Contrast studios, Concept Studia i Direct Medie. Zvanična premijera filma održaće se 01. novembra na zvaničnoj državnoj proslavi završetka Velikog rata, dok će se 02. novembra film naći na bioskopskim platnima širom Srbije i Republike Srpske.

Sinopsis

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog cvetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na  proslavu dvadesetgodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom. Susreće samo ostarelog komadanta jedinice. Kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, otkrivaju se teški ali i radosni momenti, kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski. Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve.  U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate – jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

 

Uloge:

Stevan Jakovljević – Marko Vasiljević

Aleksandar – Vuk Jovanović

Komandant – Ljubomir Bandović

Tasa – Nenad Okanović

Narednik Milutin – Aleksandar Đurica

Krsto Vozar – Ivan Đorđević

Jankulj – Marko Gvero

Trailo – Nikola Ilić

Rajko – Marko Pavlović

Prestolonaslednik –  Stefan Radonjić

Žuća – Petar Kokinović

Posilni – Jovan Gulan

Seljak – Nebojša Glogovac

*  *  *

Reditelj – Predrag Gaga Antonijević

Scenario – Nataša Drakulić

Kostimograf – Ivanka Krstović

Masker/Šminker – Marinela Spasenović

Scenograf – Milenko Jeremić

Direktor fotografije – Miloš Kodemo

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja