event_note Филмска премијера
02.11.2018 - 02.11.2018 access_time 21:00

Премијера филма Заспанка за војнике 02. новембра у КЦНС

location_on Велика сала
event_note Филмска премијера
02.11.2018 - 02.11.2018 access_time 21:00

Премијера филма Заспанка за војнике 02. новембра у КЦНС

location_on Велика сала

Филм Заспанка за војнике редитеља Предрага Антонијевића, по сценарију Наташе Дракулић премијерно ће бити приказан 02. новембра у КЦНС. Премијерна пројекција почиње у 21 час у Великој сали, а карте по цени од 300 динара могуће је купити на билетарници КЦНС. Репризне пројекције приказиваће се од 03. до 07. новембра, од 21 час. 

 

Филм је настао по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића у продукцији Филма данас, Комуне и Dandelion Production Inc и копродукцији Авала филма, Contrast studios, Concept Studiа и Direct Mediе. Званична премијера филма одржаће се 01. новембра на званичној државној прослави завршетка Великог рата, док ће се 02. новембра филм наћи на биоскопским платнима широм Србије и Републике Српске.

Синопсис

Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог cветског рата на страни српске војске, долази на  прославу двадесетгодишњице рата и отварање спомен костурнице у село у којем је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, петом тобџијском батеријом. Сусреће само остарелог комаданта јединице. Кроз њихове флеш бекове отвара се судбина пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, откривају се тешки али и радосни моменти, као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски. Оно што Стеван буде сазнао од комаданта промениће све.  У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чију судбину сазнајемо на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате – јер је један човек, поручник, надређени; свесно жртвоваво свој живот, пре тога углед и част да би спасао бар једног свог војника.

 

Улоге:

Стеван Јаковљевић – Марко Васиљевић

Александар – Вук Јовановић

Командант – Љубомир Бандовић

Таса – Ненад Окановић

Наредник Милутин – Александар Ђурица

Крсто Возар – Иван Ђорђевић

Јанкуљ – Марко Гверо

Траило – Никола Илић

Рајко – Марко Павловић

Престолонаследник –  Стефан Радоњић

Жућа – Петар Кокиновић

Посилни – Јован Гулан

Сељак – Небојша Глоговац

*  *  *

Редитељ – Предраг Гага Антонијевић

Сценарио – Наташа Дракулић

Костимограф – Иванка Крстовић

Маскер/Шминкер – Маринела Спасеновић

Сценограф – Миленко Јеремић

Директор фотографије – Милош Кодемо

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања