event_note Позоришна представа
23.10.2019 - 23.10.2019 access_time 20:00

Представа „Шта остаје после заноса“ 23. октобра у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
23.10.2019 - 23.10.2019 access_time 20:00

Представа „Шта остаје после заноса“ 23. октобра у Великој сали

location_on Велика сала

Представа „Шта остаје после заноса“, по тексту и у режији Исидоре Бјелице, биће изведена у среду, 23. октобра у Великој сали Културног центра Новог Сада, с почетком у 20 часова. Цена улазнице је 400 динара, а за групне посете (више од 20 улазница) 350 динара. Карте се могу резервисати на билетарници или путем броја телефона 062 791 120.

Нова представа Исидоре Бјелице је инспирисана животом краљице Наталије Обреновић у којој је писала у својој књизи „Краљице Сербске“, бест-селеру са преко педесет издања …
„Шта остаје после заноса“, са Јелицом брестовац у насловној улози, није само историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје. То је прича у којој ће се препознати свака жена која је доживела преваре, издаје, разочарења, борбу за дете…
Невероватно је да је ова омиљена српска краљица заправо парадигма како женствености и романтичности тако и мајчинства, јачине. али и борбе против табуа и мизогиније, као и атавистичких предрасуда средине.
Модерна режија и драматургија по којој је Бјелица позната кроз своје награђиване и хит представе овде је добила посебну јачину, уз бриљантну глуму Јелице Брестовац, која на невероватан начин дочарава колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени… Представа није само историјска истина о једној жени – она је де факто радионица љубави у драмској форми, она је учење како да издржимо оно што је неиздрживо и како да се изборимо и са најтежим тренуцима и изађемо јачи. У тананој антиномији туге и смеха , где се смењују сузе и смех као и у животу испричана је најузбудљивија прича европске историје.

Краљица Наталија : Јелица Брестовац
Наратор : Исидора Бјелица (аудио запис)
Краљ Милан : Синиша Убовић (аудио запис)

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања