event_note Pozorišna predstava
24.11.2017 - 24.11.2017 access_time 17:00 i 19:00

Predstava “Šta dalje” 24. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra

location_on Velika sala
event_note Pozorišna predstava
24.11.2017 - 24.11.2017 access_time 17:00 i 19:00

Predstava “Šta dalje” 24. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra

location_on Velika sala

Predstava “Šta dalje” biće izvedena u petak, 24. novembra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 17 časova, a drugo izvođenje ove predstave biće istog dana sa početkom u 19 časova.

 

Šta dalje nakon srednje škole? Da li studirati, raditi, pauzirati, napustiti zemlju… Ova odluka je možda najteža, a svakako je jedna od najvažnijih u životu svake osobe i upravo zbog toga smo napravili istraživanje i pozorišnu predstavu o ovoj temi. Ko treba da odlučuje, mi ili naši roditelji, prijatelji, društvo, testovi za opredeljenje!?

Možda najveći kuriozitet projekta jeste što nastaje iz radionica sa srednjoškolcima. Dakle, o njihovim životima, nedoumicama i problemima smo se bavili sa njima, razgovarajući, improvizujući, svađajući se! Ovo je pogled iz njihove perspektive, njihova razmišljanja, strahovi i osećanja i zato je važno da se o tome govori. Srednjoškolci (Ana Miletaški/Nikolina Popržen, Anđela Jovanić/ Bojana Filipović, Jelena Knežić/MarijaPanić, Igor Stojanović) su i glavni protagonisti predstave, uz pojavu jednog profesionalnog glumca (Boško Petrov), što projektu daje zanimljivu vrstu autentičnosti.

Režijski prvenac potpisuje Sanja Petrov, beogradska dramska umetnica.

Želja nam je da nakon svakog izvođenja predstave zadržimo publiku i razgovaramo sa njima na temu pripreme predstave, odabira teme, njihovim utiscima i razmišljanjima o temi predstave. Nadamo se da će profesori, pedagozi i direktori škola doprineti svojim prisustvom. Dodajmo da će ova predstava zaokružiti naš rad na velikom obrazovnom srednjoškolskom projektu “Teatar poezije” koji se bavi poetskim gradivom. Svojevrsnost ovog pozorišnog serijala je mnogostruka, ponajpre jer se bavi školskom poezijom, njenom afirmacijom, opredeljena po školskim godinama, a zatim i zbog specifičnosti nastavaka koji je do sada bio rezervisan za filmske i serijske strukture programa bazirane na prikazivanju putem ekrana kao medija! Ponosimo se time da smo uveli pozorišni serijal u Srbiju kao deo obrazovno-umetničkog pozorišnog programa.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja