event_note Позоришна представа
12.03.2024 - 12.03.2024 access_time 19.00

Представа „Психоза у 4.48” у КЦНС

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
12.03.2024 - 12.03.2024 access_time 19.00

Представа „Психоза у 4.48” у КЦНС

location_on Велика сала

Представа „Психоза у 4.48“ рађена према тексту Саре Кејн, а у режији Немање Мијовића, планирана је за уторак 12. марта у Великој сали Културног центра с почетком од 19 часова.

 

„Психоза у 4.48“ се бави раскринкавањем самоубилачке мисли. Не постоје јасно одређена лица, време и место, постоји само борба између Човека, обузетог депресивним осећањем, и Смрти која циклично, готово увек на исти начин, наговештава крај и бесмисленост постојања. Депресивна списатељица након покушаја самоубиства бива заточена на психијатрији где почиње да сумња у здрав разум након што се заљуби у амбициозног младог доктора који јој усађује идеју да је једини начин да живи лечење медикаментима. Када процес тражења праве терапије не успе и јаве се психотичне епизоде, демантујући љубавни однос који су имали, Он је отпушта из болнице не остављајући јој никакву наду да јој може бити боље, због чега се она убија. Она овај драмски текст оставља као свој тестамент у којем разобличава своју истину о борби са депресијом и апатичним друштвом које ју је одбацило.

Представа је настала на иницијативу скупине младих људи који су, понети мањком репрезентације на јавној сцени о теми депресије, желели да кроз перформативни дискурс скрену пажњу и мисли на важност те теме. Преиспитујемо однос човека који се бори са демонима душевне сфере унутар заједнице која и даље нема довољно развијену свест и осећање за најчешћи проблем модерног младог бића, депресију и суицидне мисли.

У представи играју Нина Перге, Марта Шћекић и Огњен Мићовић, драматургију потписује Алекса Паровић, сценографију Ема Павловић и Ангела Божовић, костим Миа Ђуровић, сценски покрет Александра Аризановић, дизајн звука Коста Петровић, а дизајн светла Раша Сомоловић.

Цена појединачне улазнице износи 1000 динара, а можете их преузети пола сата пре играња на билетарници Културног центра Новог Сада или резервисати позивом на број 060 6406409. Представа прима мало публике, свега 30 места која су ненумерисана и седи се на сцени.

ФОТО: Ружица Ристивојевић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања