event_note Позоришна представа
14.04.2019 - 14.04.2019 access_time 19.00

Представа „Нека дође неко“ 14. априла у Великој сали

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
14.04.2019 - 14.04.2019 access_time 19.00

Представа „Нека дође неко“ 14. априла у Великој сали

location_on Велика сала

Представа „Нека дође неко“, ауторски пројекат Јелене Срећковић, биће изведена у недељу, 14. априла у Великој сали Културног центра Новог Сада, с почетком у 19 часова. Цена улазнице је 400 динара.

Јелена Срећков је рођена 21. септембра 1972. године у Новом Саду. После Карловачке гимназије уписује Филозофски факултет, Oдсек филозофија, и у исто време уписује школу глуме „Студио Мире Бањац“. По завршетку студија запошљава се у Суботичком народном позоришту Непсинхаз. У међувремену завршава Академију уметности у Београду, у класи Петра Краља. У позоришту је остварила бројне улоге и била награђивана. Највећа награда јој је похвала публике.

Професор Беловић био је већ болестан кад сам отишла да га посетим. Пружио ми је овај текст Балада о Милени Павловић Барили и рекао: „Ово сте ви…“. Није ми одмах било јасно зашто ја, јер физички немам сличности са нашом познатом сликарком. А онда сам прочитала текст и све ми се разјаснило. Професор Беловић је од свих монодрама које је написао за своју Мају (а било их је тридесетак) одабрао баш ову, да мени постави као задатак и изазов. Много година је прошло и ево сад се отворила прича, која је требала да буде испричана још много година раније. Ову монодраму посвећујем овом позоришном свецу, професору Мирославу Беловићу.

Као и њено сликарство и песништво, живот Милене Павловић Барили био је несвакидашњи и богат, испуњен тајнама. Њена последња ноћ обавијена је такође великом тајном. После узбудљивог и успешног дана и вечери проведене на плесном подијуму са својим мужем и пријатељима, осетила је страсну жељу за животом. Ујутру се није пробудила… Ова монодрама кроз њену последњу ноћ оживљава све путеве које је Милена прошла и њене недосањане снове. Текст проф. Мирослава Беловића Балада о Милени Павловић Барили послужио је као утврђење и инспирација за настанак Милениних сновиђења, поезије, мистерије те последње ноћи.
„Ледени дах смрти сурово је прекинуо снове њене елегичне душе.“
Управо о том даху прича ова монодрама.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања