event_note Tribine
25.12.2018 - 25.12.2018 access_time 18:00

Predavanje o kubanskoj kulturi u KCNS

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
25.12.2018 - 25.12.2018 access_time 18:00

Predavanje o kubanskoj kulturi u KCNS

location_on Tribina mladih

U okviru manifestacije Dani Kube u Novom Sadu, u utorak, 25. decembra s početkom u 18 časova, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada održaće se predvanje „El ajiaco“ – Uvod u kubansku kulturu. Autor i predavač je profesor Horhe Gonzales Aroća. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Foto: Horhe Gonzales Aroća

„El ajiaco“ je nacionalno kubansko jelo, a njegovo poreklo i značaj vezani su za razvoj kubanske kulture. Profesor Gonzales će se tokom predavanja posebno osvrnuti na aspekte koji se odnose na savremeni jezik, muziku, tradiciju ispijanja ruma i konzumiranja duvana, kubansku istoriju, vizualnu umetnost, itd. Posmatrajući „El ajiaco“ kao metaforu, Gonzles će publiku upoznati s glavnim odlikama kubanske kulture i kubanskom populacijom.

Prof. dr Horhe Gonzales Aroća je doktor filozofskih nauka s diplomom iz uže naučne oblasti Filozofija Marksa i Lenjina. Oblasti njegovih interesovanja i istraživanja obuhvataju i latinoameričku filozofiju, kao i istoriju filozofije. Bio je profesor na Odseku za filozofiju Univerziteta u Havani i rukovodilac akademskog programa za proučavanje filozofije u okviru Kubanskog kulturnog centra „Kalazans“, nakon čega je bio na čelu meksičkog Univerziteta „Kristofer Kolumbo“. Autor je knjige „Beskorisna strast; pojam smrti i slobode u filozofiji Žan-Pol Sartra“.

 

Foto: Katarina Gonzales

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja