event_note Трибине
25.12.2018 - 25.12.2018 access_time 18:00

Предавање о кубанској култури у КЦНС

location_on Трибина младих
event_note Трибине
25.12.2018 - 25.12.2018 access_time 18:00

Предавање о кубанској култури у КЦНС

location_on Трибина младих

У оквиру манифестације Дани Кубе у Новом Саду, у уторак, 25. децембра с почетком у 18 часова, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржаће се предвање „El ajiaco“ – Увод у кубанску културу. Аутор и предавач је професор Хорхе Гонзалес Ароћа. Предавање ће бити одржано на енглеском језику.

Фото: Хорхе Гонзалес Ароћа

„El ajiaco“ је национално кубанско јело, а његово порекло и значај везани су за развој кубанске културе. Професор Гонзалес ће се током предавања посебно осврнути на аспекте који се односе на савремени језик, музику, традицију испијања рума и конзумирања дувана, кубанску историју, визуалну уметност, итд. Посматрајући „El ajiaco“ као метафору, Гонзлес ће публику упознати с главним одликама кубанске културе и кубанском популацијом.

Проф. др Хорхе Гонзалес Ароћа је доктор филозофских наука с дипломом из уже научне области Филозофија Маркса и Лењина. Области његових интересовања и истраживања обухватају и латиноамеричку филозофију, као и историју филозофије. Био је професор на Одсеку за филозофију Универзитета у Хавани и руководилац академског програма за проучавање филозофије у оквиру Кубанског културног центра „Калазанс“, након чега је био на челу мексичког Универзитета „Кристофер Колумбо“. Аутор је књиге „Бескорисна страст; појам смрти и слободе у филозофији Жан-Пол Сартра“.

 

Фото: Катарина Гонзалес

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања