event_note Промоција књиге
06.11.2023 - 06.11.2023 access_time 19.00

ПостPROSEFEST: Карл-Маркус Гаус у Културном центру Новог Сада

location_on Трибина младих
event_note Промоција књиге
06.11.2023 - 06.11.2023 access_time 19.00

ПостPROSEFEST: Карл-Маркус Гаус у Културном центру Новог Сада

location_on Трибина младих

У оквиру циклуса ПостPROSEFEST гост КЦНС биће савремени аустријски писац и есејиста Карл-Маркус Гаус. У програму ће, поред аутора, учествовати Ласло Вегел, Драган Проле, Емина Перуничић и Катарина Гуалтијери која ће консекутивно преводити програм. Овом приликом биће промовисане две Гаусове књиге које је с немачког превела Емина Перуничић ‒ У музеју одбачене будућности: четири питовања и Авантуристичко путовање кроз моје собе, обе у издању „Академске књиге“.

Промоција ће се одржати у понедељак, 6. новембра, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, с почетком у 19 часова.

Фото: Marco Riebler

Карл-Маркус Гаус (Салзбург, 1954), аустријски савремени писац, есејиста и уредник. Живи у Салцбургу. Од 1991. Гаус је главни уредник књижевног часописа Literatur und Kritik. Његове књиге преведене су на више страних језика и добиле су велики број награда, међу којима су: Награда „Шарл Вејон” (Prix Charles Veillon), Аустријска уметничка награда за књижевност (Österreichischer Kunstpreis für Literatur), Награда „Јохан Хајнрих Мерк” (Johann-Heinrich-Merck-Preis), Награда „Жан Амери” (Jean-Améry-Preis) и Лајпцишка књижевна награда за европско разумевање (Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung). Карл-Маркус Гаус примљен је 2006. године за члана Немачке академије за језик и поезију.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања