event_note Koncert
22.08.2013 access_time 21 sat

PANNONIA PROJECT – KONCERTI LETNJE DŽEZ AKADMIJE NOVI SAD – DORTMUND

location_on Druga lokacija: Štrand, centralni plato (u slučaju kiše, program će se održati u isto vreme, u "Tribini mladih" KCNSa)
event_note Koncert
22.08.2013 access_time 21 sat

PANNONIA PROJECT – KONCERTI LETNJE DŽEZ AKADMIJE NOVI SAD – DORTMUND

location_on Druga lokacija: Štrand, centralni plato (u slučaju kiše, program će se održati u isto vreme, u "Tribini mladih" KCNSa)

KONCERTI LETNJE DŽEZ AKADMIJE NOVI SAD – DORTMUND

panonia1 

PANONNIA  PROJECT

 

Marko Đorđević, truba

Kristijan Mlačak, saksofon

Aleksandar Bahun, klavir

Vladimir Samardžić, bas gitara

Petar Radmilović, bubnjevi

 

Pannonia_Project

 

 

Vladimir Samardžić
bas gitara, kompozitor, aranžer

Rođen je u Novom Sadu, 1970.godine. Diplomirao na Berklee College of Music sa najvišim ocenama za tri godine. Stipendista Berklee akademije i fondacije Studenica, dobitnik nagrade Katedre za bas gitaru i BMG Jazz nagrade. Tokom studija u Bostonu vodi svoj ansambl Vladimir Samardžić Sextet sa kojim izvodi originalnu miziku, sarađuje sa poznatim umetnicima kao što su R&B pevačica Gabriell Goodman i rumunski panfrulaš Damian Draghici, a po odabiru Berklee akademije asistira na muzičkim kursevima vibrafonisti Dave Samuels-u (Spyro Gyra, Caribbean Jazz Project) i Jammey Haddad-u (Dave Liebeman, Paul Simon). Na muzičkoj sceni u Srbiji se afirmisao sarađujući sa velikim brojem renomiranih muzičara kao što su: Radomir Mihajlović Točak (SMAK), Slobodan Trkulja (Balkanopolis), bubnjar Marko Đorđević (SVETI), Bisera Veletanlić, Brankica Vasić Vasilisa, Madam Piano i Vlado Georgiev. Ipak, najveću afirmaciju stiče zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji i prijateljstvu sa Vasilom Hadžimanovim, u okviru Vasil Hadžimanov benda. Sa Vasil Hadžimanov bendom snima dva albuma (treći u pripremi) i učestvuje na mnogobrojnim evropskim jazz i world music festivalima kao i na EXPO 2005. u Japanu. 2006.godine sa svojim kolegama, sugrađanima osniva sastav Panonija Project kroz koji se predstavlja i kao kompozitor i aranažer. Od dolaska iz Bostona, 2000.godine, sve vreme je aktivan kao profesor bas gitare i predavač na muzičkim radionicama.

 

Aleksandar Bahun
klavir

Rođen je 1975. u Novom Sadu. Potiče iz stare novosadske muzičke familije. Studirao je kompoziciju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, klasa prof. Milana Mihajlovića. Učestvovao je na više džez festivala. Sa članovima svog trija više od godinu dana je boravio u Egiptu. Po povratku u Jugoslaviju piše muziku za pozorišnu trupu »DUPLO DNO« iz Novog Sada. U pripremi je snimanje autorskog materijala. Radi u Simfonijskom orkestru Srpskog narodnog pozorišta.

 

Petar Radmilović
bubnjevi

Rođen je 1972 godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekao u Muzičkoj školi “Stanković”, u klasi profesora Miroslava Karlovica. Stalni je član Big Banda RTS-a, a sarađivao je sa: Duškom Gojkovićem, Borom Rokovićem, Stjepkom Gutom, Miletom Pavlovićem, Mićom Markovićem, Vladom Maričićem, Diane Shuure, Vito Giordano, Don Menza, Ack van Royen, Peter Herboltzheimer, Les McCann, Wilson Oliveira, Shawn Monteiro, Catrine Finch… Nastupao na mnogim jazz festivalima u našoj zemlji, (Beograd, Šabac, Valjevo, Kosovska Mitrovica, Novosadski džez festival) kao i na inostranim festivalima (Montrej, Tel Aviv, Minhen, Solun, Sofija, Temišvar).

 

Marko Đorđević
truba

Rođen 1972. u Beogradu. Studirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Beogradu (između 1983 i 1990 osvojio je veliki broj prvih nagrada na takmičenjima Jugoslavije i Srbije), na Odseku za Džaz Univerziteta za Muziku i Dramske umetnosti u Gracu i Konzervatorijumu Richard Strauss u Minhenu. Nastupao je sa mnogim imenima džez scene širom sveta: Clark Terry, Barry Harris, Peter Erskine, Sheila Jordan, Gianni Basso, Adam Nussbaum, Bill Dobbins, Mark Murphy, Brad Leali, Ed Neumeister, Ron McClure, Duško Gojković, Stjepko Gut, Don Menza, Charly Antolini…
Orkestri i formacije: European Jazz Youth Orchestra, Marko Đorđevic -Tom Reinbrecht Quintet, Big Band RTS, Duško Gojković Munich Big Band, Duško Gojković 5 Horns & Rhythm Unit, Charly Antolini International Jazz Power…
Jazz festivali: Copenhagen, Rotweil, Montreaux, Cheb, Rosenheim, Bolzano, Samoah, Sarajevo, Valjevo, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Kanjiža, Beograd…
Trenutno živi i radi u Minhenu i Beogradu. Nastupa na festivalima i u klubovima širom Evrope.

 

Kristijan Mlačak

saksofon

Profesionalnu karijeru započeo je  2001. godine kada je upisao Muzičku akademiju u Roterdamu (saksofon, džez odsek). Tokom petogodišnjeg studiranja i boravka u Holandiji, bio je u prilici da nastupa sa mnogim internacionalnim džezerima (Tommy Smith, Toon Roos, Ijla Reinghoud, Bert Jorris, Toots Thielemans, Hans van Oosterhout, Ed Verhoeff). Nakon povratka iz Holandije 2006. postaje redovan član  Big Band RTS-a i sarađuje sa nekim od najistaknutijih džez muzičara današnjice – Duško Gojković, Stjepko Gut, Benny Golson, Steve Turre, Randy Brecker i drugi.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja