event_note Концерт
22.08.2013 access_time 21 сат

PANNONIA PROJECT – КОНЦЕРТИ ЛЕТЊЕ ЏЕЗ АКАДМИЈЕ НОВИ САД – ДОРТМУНД

location_on Друга локација: Штранд, централни плато (у случају кише, програм ће се одржати у исто време, у "Трибини младих" КЦНСа)
event_note Концерт
22.08.2013 access_time 21 сат

PANNONIA PROJECT – КОНЦЕРТИ ЛЕТЊЕ ЏЕЗ АКАДМИЈЕ НОВИ САД – ДОРТМУНД

location_on Друга локација: Штранд, централни плато (у случају кише, програм ће се одржати у исто време, у "Трибини младих" КЦНСа)

КОНЦЕРТИ ЛЕТЊЕ ЏЕЗ АКАДМИЈЕ НОВИ САД – ДОРТМУНД

panonia1 

PANONNIA  PROJECT

 

Марко Ђорђевић, труба

Кристијан Млачак, саксофон

Александар Бахун, клавир

Владимир Самарџић, бас гитара

Петар Радмиловић, бубњеви

 

Pannonia_Project

 

 

Владимир Самарџић
бас гитара, композитор, аранжер

Рођен је у Новом Саду, 1970.године. Дипломирао на Berklee College of Мusic са највишим оценама за три године. Стипендиста Berklee академије и фондације Студеница, добитник награде Катедре за бас гитару и BMG Jazz nagrade. Током студија у Бостону води свој ансамбл Vladimir Samardžić Sextet са којим изводи оригиналну мизику, сарађује са познатим уметницима као што су R&B певачица Gabriell Goodman и румунски панфрулаш Damian Draghici, а по одабиру Berklee академије асистира на музичким курсевима вибрафонисти Dave Samuels-u (Spyro Gyra, Caribbean Jazz Project) i Jammey Haddad-u (Dave Liebeman, Paul Simon). На музичкој сцени у Србији се афирмисао сарађујући са великим бројем реномираних музичара као што су: Радомир Михајловић Точак (СМАК), Слободан Тркуља (Balkanopolis), бубњар Марко Ђорђевић (СВЕТИ), Бисера Велетанлић, Бранкица Васић Василиса, Madam Piano и Владо Георгиев. Ипак, највећу афирмацију стиче захваљујући дугогодишњој сарадњи и пријатељству са Василом Хаџимановим, у оквиру Васил Хаџиманов бенда. Са Васил Хаџиманов бендом снима два албума (трећи у припреми) и учествује на многобројним европским jazz и world musиc фестивалима као и на EXPO 2005. у Јапану. 2006.године са својим колегама, суграђанима оснива састав Panonиja Project кроз који се представља и као композитор и аранажер. Од доласка из Бостона, 2000.године, све време је активан као професор бас гитаре и предавач на музичким радионицама.

 

Александар Бахун
клавир

Рођен је 1975. у Новом Саду. Потиче из старе новосадске музичке фамилије. Студирао је композицију на Академији уметности у Новом Саду, класа проф. Милана Михајловића. Учествовао је на више џез фестивала. Са члановима свог трија више од годину дана је боравио у Египту. По повратку у Југославију пише музику за позоришну трупу »ДУПЛО ДНО« из Новог Сада. У припреми је снимање ауторског материјала. Ради у Симфонијском оркестру Српског народног позоришта.

 

Петар Радмиловић
бубњеви

Рођен је 1972 године у Београду. Музичко образовање је стекао у Музичкој школи “Станковић”, у класи професора Мирослава Карловица. Стални је члан Big Banda РТС-а, а сарађивао је са: Душком Гојковићем, Бором Роковићем, Стјепком Гутом, Милетом Павловићем, Мићом Марковићем, Владом Маричићем, Diane Shuure, Vito Giordano, Don Menza, Ack van Royen, Peter Herboltzheimer, Les McCann, Wilson Oliveira, Shawn Monteiro, Catrine Finch… Наступао на многим јазз фестивалима у нашој земљи, (Београд, Шабац, Ваљево, Косовска Митровица, Новосадски џез фестивал) као и на иностраним фестивалима (Монтреј, Тел Авив, Минхен, Солун, Софија, Темишвар).

 

Марко Ђорђевић
труба

Рођен 1972. у Београду. Студирао је трубу на Музичкој академији у Београду (између 1983 и 1990 освојио је велики број првих награда на такмичењима Југославије и Србије), на Одсеку за Џаз Универзитета за Музику и Драмске уметности у Грацу и Конзерваторијуму Richard Strauss u Минхену. Наступао је са многим именима џез сцене широм света: Clark Terry, Barry Harrиs, Peter Erskine, Sheila Jordan, Giannи Basso, Adam Nussbaum, Bill Dobbins, Mark Murphy, Brad Leali, Ed Neumeister, Ron McClure, Душко Гојковић, Stjepko Gut, Don Menza, Charly Antolini…
Оркестри и формације: European Jazz Youth Orchestra, Marko Đorđevic -Tom Reinbrecht Quintet, Big Band RTS, Duško Gojković Munich Big Band, Duško Gojković 5 Horns & Rhythm Unit, Charly Antolini International Jazz Power…
Jazz festivali: Copenhagen, Rotweil, Montreaux, Cheb, Rosenheim, Bolzano, Samoah, Сарајево, Ваљево, Нови Сад, Крагујевац, Ниш, Кањижа, Београд…
Тренутно живи и ради у Минхену и Београду. Наступа на фестивалима и у клубовима широм Европе.

 

Кристијан Млачак

саксофон

Професионалну каријеру започео је  2001. године када је уписао Музичку академију у Ротердаму (саксофон, џез одсек). Током петогодишњег студирања и боравка у Холандији, био је у прилици да наступа са многим интернационалним џезерима (Tommy Smith, Toon Roos, Ijla Reinghoud, Bert Jorris, Toots Thielemans, Hans van Oosterhout, Ed Verhoeff). Након повратка из Холандије 2006. постаје редован члан  Big Band RTS-a и сарађује са неким од најистакнутијих џез музичара данашњице – Душко Гојковић, Стјепко Гут, Benny Golson, Steve Turre, Randy Brecker и други.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања