event_note Kulturna manifestacija
16.05.2017 - 16.05.2017 access_time 16:30 časova

Otvaranje manifestacije „Dani Ukrajine“

location_on Velika sala
event_note Kulturna manifestacija
16.05.2017 - 16.05.2017 access_time 16:30 časova

Otvaranje manifestacije „Dani Ukrajine“

location_on Velika sala

U Kulturnom centru Novog Sada u utorak 16. maja u Klubu „Tribina mladih“ počeće manifestacija „Dani Ukrajine“ i trajaće sve do srede 24. maja, a publika će tokom osam dana trajanja manifestacije imati priliku da se bolje upozna sa ukrajinskom kulturom i da uživa u veoma bogatom programu koji će obuhvatiti tribine, okrugle stolove, izložbe, kao i  projekcije ukrajinskih filmova.

Manifestacija će početi otvaranjem izložbe „Istorija odnosa Ukrajine i Srbijeˮ u Klubu „Tribina mladihˮ u 16:30 časova, a nastaviće se okruglim stolom „Novi Sad i ukrajinske regije – istorija bratimljenja“.

Na otvaranju će se obratiti:

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič,

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović,

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić,

Šef Delegacije Lavovske gradske uprave Natalija Bunda.

O izložbi

Izložba  se sastoji od 20. panoa sa tekstom i slikama o istoriji ukrajinsko-srpskog prijatljstva, počev od Stare Rusije; preko Kozaka; ukrajinskih monaha na Fruškoj Gori sve do Drugog svetskog rata; doseljavanja Ukrajinaca i Rusina na prostore Srbije i današnje saradnje Ukrajine i Srbije (glavnih dostignuća u oblasti kuluture, nauke i obrazovanja). Cilj ove izložbe je da prikaže kako su ukrajinski i srpski narod oduvek bili prijatelji i imali blisku kulturu i tradiciju.

Kompletan program manifestacije možete pogledati OVDE.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja