event_note Изложба
13.05.2017 - 22.05.2017 access_time 18 часова

Изложба „Светородна лоза Немањића : Сликарске фуге“

location_on Друга локација: Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад
event_note Изложба
13.05.2017 - 22.05.2017 access_time 18 часова

Изложба „Светородна лоза Немањића : Сликарске фуге“

location_on Друга локација: Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад

Изложба „Светородна  лоза Немањића : Сликарске фуге“ ауторке Милице Ајдуковић биће отворена у суботу, 13. маја са почетком у 18 часова у дворцу Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад. Изложбу можете погледати до понедељка, 22. маја.

О изложби

Славећи јубилеј 25 година проучавања тајне сликарства, Милица Ајдуковић нам се представља радовима из свих периода свога стварања. Њени почеци су везани за цртеж, затим ради пастелом и наставља са уљаним сликама, где су карактеристичне две фазе: прва посвећена птицама и друга „Лоза Немањића“ за коју је добила награду „Винчанско писмо“.

Оно што на мах пада у очи код Миличиних слика, јесте раскошан и истанчан колорит, ослањање на широки опсег познатих жанрова и фигуралних композиција, интезивно и доследно предочавање перспективе и простора, осветљености и одсјаја, уз експонирање великог броја бојених акцената.

Сликарство Милице Ајдуковић можемо разумети као „женско сликарство“, меку форму, али у сваком случају то је елегантно постављена уметност. Уметница се окренула лепоти и доброти, уводећи нас у уметност као славље, осунчаност, непрекидно уношење дарова и воћа духа. Милица обоготворује материју и цветни врт нашега духа.

Да ли се уопште може нешто више тражити од уметности? Шта бисмо друго и боље урадили, до пришли сликарству, вратили се да уживамо у оваквим стварима.

Владимир Ћурчин, академски сликар

Коментари

ArtCENTAR Beograd ArtCENTAR Beograd

Dođite da vidite do sada neviđenu izložbu!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања