event_note Izložba
08.05.2017 - 20.05.2017 access_time 20 časova

Izložba slika i crteža „Dualnost“ autorke Jelene Đurić

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
08.05.2017 - 20.05.2017 access_time 20 časova

Izložba slika i crteža „Dualnost“ autorke Jelene Đurić

location_on Mali likovni salon

Izložba slika i crteža „Dualnost“ autorke Jelene Đurić biće otvorena u ponedeljak, 8. maja u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložbu možete pogledati do 20. maja, radnim danima od 10 do 20 časova i subotom od 10 do 13 časova.

“… Apstraktno slikarstvo Jelene Đurić prisvaja proces stvaranja slike u kome se igra značenja pokreće u svim pravcima. Njene slike su neizbežno alegorične: značenje nikada ne može biti potpuno otkriveno, i bilo šta da o njemu kažemo/pišemo nije ništa drugo do proizvoljan izveštaj o njegovoj intertekstualnoj prirodi. Iako ne postoji logičan sled u narativnom smislu, slikarski gest Jelene Đurić se ipak može razviti (u različitim pravcima) u reč, sintaksu ili nekakvu vezu između slike i jezika. Unutar njenog slikarstva, platno je često shvaćeno kao polje psihičkih improvizacija. Međutim, psihička svest velikim delom zavisi od  društvenih faktora, koji upravo čine taj deo tragova stvarnosti koje je neophodno osvetliti, ne bi li se kasnije mogli ukloniti – zarad umetnosti…” (Andrea Palašti)

 O autorki

Jelena Đurić rođena je u Nišu, 1978. godine. Diplomirala je 2001. i magistrirala 2005. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na likovnom odseku, smer slikarstvo. Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade Paleta mladih, Vrbas (2007.) i Druge otkupne nagrade Niš Art Fondation (2006.). Član SULUV-a i ULUS-a.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja