event_note Изложба
12.04.2017 - 26.04.2017 access_time 19 часова

Изложба „Кроз воду“ ауторке Иване Живић

location_on Друга локација: Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад
event_note Изложба
12.04.2017 - 26.04.2017 access_time 19 часова

Изложба „Кроз воду“ ауторке Иване Живић

location_on Друга локација: Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад

Самостална изложба „Кроз воду“ ауторке Иване Живић, са инсталацијом у простору, биће отворена у среду 12. априла са почетком у 19 часова у дворцу Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад. Изложба траје до 26. априла.

Изложба „Кроз воду“ је друга у низу изложби у оквиру пројекта Културно наслеђе и савремена уметност у дворцу Еђшег, Нови Сад. Претходила јој је изложба „Савремени наратив у скулптури“, реализована у оквиру манифестације НОА2016. Идејну основу наведеног пројекта представља однос савремене уметности и културне баштине са фокусом на реакцији уметника на задати простор. Начин на који уметник по позиву кустоса, својом интервенцијом уобличава просторну атмосферу и даје специфично значење тренутку у савременој уметности, даје производ Site specific уметности настао као јединствена релација кустоса, уметника и простора.

Ивана Живић је својим досадашњим ликовним стваралаштвом уобличила препознатљиву ликовну поетику, суреалистичку, проистеклу из недефинисаног времена, између старог и новог, обједињавајући имагинативно време и простор у које смешта особе, сведоке и носиоце особина савремне реалности који се препуштају постигнутој атмосфери. Управо је тај специфичан избор тема и мотива био разлог Иванине уметничке интервенције у дворцу Ешђег са инсталацијом и преношењем комуникације са слика на простор и посматрача.

Кустос изложбе „Кроз воду“ и

пројекта „Културно наслеђе и савремена уметност“

Биљана Јотић, историчар уметности

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања