event_note Едиција књиге
14.06.2024 access_time

Нокат и месо

Едиција књиге : Едиција Анаграм
Цена: 400
event_note Едиција књиге
14.06.2024 access_time

Нокат и месо

Едиција књиге : Едиција Анаграм
Цена: 400

„Четврта збирка кратких прича Дејана Вукићевића Нокат и месо пружа клјуч за разумевање опуса овог аутора. Наиме, читалац његових прозних остварења требало би да поступа попут јунакиње приче ‘Пешачки прелаз’, која фреквентно премотава (изнова прегледа) очеве снимке и у њима пажлјиво запажа и повезује деталје. Четири књиге кратких прича и два романа Дејана Вукићевића указују се, дакле, као интимно трагање за изгублјеним временом, при чему сва ова дела опст(ојав)ају на граници стварности и фикције. Аутофикција, названа још и ‘лични роман’, свог представника у српској књижевности, као што је поменуто, (за)добија управо у Дејану Вукићевићу.“
(из поговора Милице Ћуковић)

Дејан Вукићевић (1965, Краљево), дипломирао је светску књижевност, магистрирао и докторирао библиотекарство и информатику на Филолошком факултету у Београду.
Објавио књиге прича: Корота (1998), Алеја бизарних кипова (2002) и Омама (2007), као и романе Бодило (2005) и Церебрум (2012).
Неколико његових прича преведено је на пољски, шпански, словеначки, мађарски и румунски, а збирке Омама и Алеја бизарних кипова преведене су на пољски.
Запослен је у Народној библиотеци Србије.
дејан.вукицевиц@нб.рс

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања