event_note Pozorišna predstava
29.03.2014 - 29.03.2014 access_time u 19 sati

“Monolog” na Trema festu u Rumi

location_on Druga lokacija: Trema fest, Ruma
event_note Pozorišna predstava
29.03.2014 - 29.03.2014 access_time u 19 sati

“Monolog” na Trema festu u Rumi

location_on Druga lokacija: Trema fest, Ruma

Predstava “Monolog” gostovaće na rumskom “Trema festu” u subotu, 29. marta u 19 sati. Više informacija o festivalu na stranici: http://www.art-tremafest.org.rs/

Monolog jednog muškarca koji se odlučio da napravi neobičan korak i javno iznese sve što je osećao, doživeo u vezi sa osobom u koju je zaljubljen. On govori o stvarima koje retko i sebi priznajemo, a na društvenom nivou nailazimo na njihovo potiskivanje.
Neprestana unutrašnja borba između onog što osećamo i onog što možemo da pokažemo bez gubitka pozicije/obaveze koju nam društvo nameće otvara pitanje žrtvovanja: dokle smo spremni da se žrtvujemo kako radi oĉuvanja društvenog poretka i koje su posledice tog žrtvovanja sopstvenog ja.
On prolazi kroz razne faze: osećanja poraženosti, osećanja gubitka, usamljenosti i osećanja potpune ispunjenosti, a sve vreme se obraća ženi, koja nije više s njim, koja možda nikad nije ni bila sa njim, koju predstavlja kao savršenu. Ali u procesu suoĉavanja sa sobom i sa svojim željama i odnosom prema toj ženi, to predstavljanje sve više postaje razgolićeno. Slika, koja se lažno stvara i deluje kao da je istinita (pa ĉak istinitija i od same stvarnosti) tera nas da se uvek postavimo u položaj koji je inferioran u odnosu na savršenstvo prezentovane slike.

Da li je uopšte moguće danas, kad se kroz slike pornografisao svaki aspekt međuljudskih odnosa, biti intiman, imati neuniformisana osećanja?

U ovoj predstavi će slika postati stvarnost koja omogućava komunikaciju ali i razdvojenost, koja je nepremostiva.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SGjwVIhlBbU[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja