event_note Позоришна представа
29.03.2014 - 29.03.2014 access_time у 19 сати

„Монолог“ на Трема фесту у Руми

location_on Друга локација: Трема фест, Рума
event_note Позоришна представа
29.03.2014 - 29.03.2014 access_time у 19 сати

„Монолог“ на Трема фесту у Руми

location_on Друга локација: Трема фест, Рума

Представа „Монолог“ гостоваће на румском „Трема фесту“ у суботу, 29. марта у 19 сати. Више информација о фестивалу на страници: http://www.art-tremafest.org.rs/

Монолог једног мушкарца који се одлучио да направи необичан корак и јавно изнесе све што је осећао, доживео у вези са особом у коју је заљубљен. Он говори о стварима које ретко и себи признајемо, а на друштвеном нивоу наилазимо на њихово потискивање.
Непрестана унутрашња борба између оног што осећамо и оног што можемо да покажемо без губитка позиције/обавезе коју нам друштво намеће отвара питање жртвовања: докле смо спремни да се жртвујемо како ради оĉувања друштвеног поретка и које су последице тог жртвовања сопственог ја.
Он пролази кроз разне фазе: осећања поражености, осећања губитка, усамљености и осећања потпуне испуњености, а све време се обраћа жени, која није више с њим, која можда никад није ни била са њим, коју представља као савршену. Али у процесу суоĉавања са собом и са својим жељама и односом према тој жени, то представљање све више постаје разголићено. Слика, која се лажно ствара и делује као да је истинита (па ĉак истинитија и од саме стварности) тера нас да се увек поставимо у положај који је инфериоран у односу на савршенство презентоване слике.

Да ли је уопште могуће данас, кад се кроз слике порнографисао сваки аспект међуљудских односа, бити интиман, имати неуниформисана осећања?

У овој представи ће слика постати стварност која омогућава комуникацију али и раздвојеност, која је непремостива.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SGjwVIhlBbU[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања