event_note Позоришна представа
23.03.2014 - 23.03.2014 access_time 18 сати

„Монолог“

location_on Велика сала
event_note Позоришна представа
23.03.2014 - 23.03.2014 access_time 18 сати

„Монолог“

location_on Велика сала

*Карте по цени од 600 динара (попуст за ђаке, студенте и организоване посете – 300 динара) по особи могу да се купе од 17. марта сваки дан на билетарници КЦНС (Католичка порта 5) од 19 до 21 час*

 

МОНОЛОГ.

Монолог једног мушкарца који се одлучио да направи необичан корак и јавно изнесе све што је осећао, доживео у вези са особом у коју је заљубљен.

Он говори о стварима које ретко и себи признајемо, а на друштвеном нивоу наилазимо на њихово потискивање.

Непрестана унутрашња борба између оног што осећамо и оног што можемо да покажемо без губитка позиције/обавезе коју нам друштво намеће отвара питање жртвовања: докле смо спремни да се жртвујемо како ради оĉувања друштвеног поретка и које су последице тог жртвовања сопственог ја.

Он пролази кроз разне фазе: осећања поражености, осећања губитка, усамљености и осећања потпуне испуњености, а све време се обраћа жени, која није више с њим, која можда никад није ни била са њим, коју представља као савршену. Али у процесу суоĉавања са собом и са својим жељама и односом према тој жени, то представљање све више постаје разголићено.

Слика, која се лажно ствара и делује као да је истинита (па ĉак истинитија и од саме стварности) тера нас да се увек поставимо у положај који је инфериоран у односу на савршенство презентоване слике.

Да ли је уопште могуће данас, кад се кроз слике порнографисао сваки аспект међуљудских односа, бити интиман, имати неуниформисана осећања?

У овој представи ће слика постати стварност која омогућава комуникацију али и раздвојеност, која је непремостива…


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SGjwVIhlBbU[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања