Марчело и „Напет шоу“ на Трибини младих

Тип најаве: Промоција књиге
Датум: 16/02/2015 До: 16/02/2015
Време: 19 часова
Локација: Трибина младих

 Промоција књиге Марка Шелића-Марчела „Напет шоу“ одржаће се у понедељак 16. фебруара од 19 часова„Напет шоу“ на Трибини младих Културног центра Новог Сада. Разговор са аутором водиће новинарка „Орадија“ Леа Котлица.

Napet šou naslovna(1)

Иако већ навикнути да нам Марко Шелић – Марчело директно у лице говори истину, без обзира на то да ли су у питању његови прозни текстови или поезија, он је поново успео да нас изненади: овога пута „књигоалбумом“. Скенирање реалности и анализу разлога због којих смо данас безмало сви актери једног „напетог шоуа“ налазимо у Марковим текстовима песама које се налазе на албуму (а који је саставни део ове књиге) и у есејима које поред Марка потписују редитељ Кокан Младеновић, писци Давид Албахари, Михајло Пантић иПавле Зелић, афористичар Далибор Ђорђевић, рок критичар Петар Јањатовић, колумниста Дража Петровић, мировни радник Милан Цолић, психолог и психотерапеут Владан Беара и координаторка организације АСТРА Елена Крсмановић.

“Марков “Напет шоу” узбудљив је тренутак у каријери човека који има шта да каже и зна како то да учини, уметника прогоњеног подједнако друштвеним и личним демонима; ако мене питате, ионако ми је сумњив сваки песник коме се било који од тих демона не јављају. Самим тим, “Напет шоу” је и фотопортрет овог друштва, затеченог у раскораку између лошег сада и горег сутра. „То јест, хоће ли бити боље? Неће.“, каже Марко, и одмах потом заборави шта је рекао, па пише, пева, говори и изнад свега живи као да ипак хоће, и као да је баш он тај који ће својим људским и уметничким чињењем превалити, претегнути овај свет на светлију страну. А зашто? Зато што само тако човек може и сме да живи: у напетости, која је друго име за оно кад не даш и баш не даш и ето не даш пауцима да премреже небо.“ Теофил Панчић

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language