event_note Изложба
02.07.2018 - 24.08.2018 access_time 20:00

ЛЕТЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА од 2. јула у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
02.07.2018 - 24.08.2018 access_time 20:00

ЛЕТЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА од 2. јула у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

ЛЕТЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА биће отворена у понедељак, 2. јула у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада са почетком у 20 часова. Изложбу можете погледати до 24. августа.

У току своје годишње продукције, Мали ликовни салон новосадској публици представи, кроз двадесетак самосталних изложби уметника различитих генерација из земље и света, исто толико индивидуалних ликовних поетика, концепција, тематика и личних исказа и израза. Самосталне изложбе ових уметника углавном су тек мали излог, уски прозор, кроз који се наслућује много шире подручје стваралаштва сваког од ових уметника. Али, и поред тога, ове поставке заинтересују многе да застану и замисле се, некад са одобравањем, некад не, али увек на задовољство аутора, јер видљивост и реакција су предуслов комуникације, која је суштински сегмент ликовне уметности. Ипак, публика понекад сметне са ума да изложени радови нису ту само као предложак теорији и историји уметности, већ да су им истовремено и доступни, да могу постати део њихове уметничке колекције или барем скромни зачетак исте.

Из тог разлога, поред самосталних, Мали ликовни салон сваке године приређује и по две продајне изложбе. Једна од њих је Летња продајна изложба која представља преглед излагачке политике наше галерије, уједно је и подсетник на радове у којима су посетиоци већ имали прилике да уживају, као и најава изложби које нас до краја ове календарске године очекују. Овог лета, све до 24. августа 2018. године, у Малом ликовном салону ће вас дочекати радови следећих аутора: Мирјана Благојев, Јелена Ђурић, Вања Игњац, Драган Јанков, Бојан Кириџић, Драгана Којић, Небојша Лазић, Лазар Марковић, Божица Милојевић, Борислав Николић, Душан Савковић и Иван Шуковић.

Подсећамо вас да су у продужетку галерије МЛС, у њеном продајном делу, током читаве године у понуди дела преко 50 ликовних уметника, а ту можете доћи и до скоро свих књига у издању КЦНС од 2009. године до данас.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања